A Déri Múzeummal ismerkedtek a diákok

A Déri Múzeummal ismerkedtek a diákok
© Fotó: Molnár Péter
Déri Múzeum – Ingyenes múzeumpedagógiai foglalkozáson vehetett részt három osztály a Közösségek Hete alkalmából a Déri Múzeumban csütörtökön.

A diákok az egyórás programon interaktív módon ismerkedhettek meg magával a múzeummal és a magyar hagyományokkal, utána pedig különböző kézműves-tevékenységeket próbálhattak ki, amelyekre az iskolában vagy otthon nincs lehetőségük.

A debreceni cifraszűrről, a Nagyerdőről, valamint Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiájáról tanulhatott az az a három osztály, amely a leggyorsabban regisztrált a Déri Múzeum eseményére. Molnár Szilvia múzeumpedagógus elmondta, a rendezvényen egy másodikos, egy harmadikos és egy nyolcadikos osztály vett részt. Mivel a kulturális örökség egyes elemeit kellett bemutatni a Közösségek Hete alkalmából, a szervezők úgy döntöttek: legyen egy helyi, egy tájegység szerinti, illetve egy országon túlmutató előadás is.

deri2Fotó: Molnár Péter

– A diákok nagyon élvezik az ehhez hasonló foglalkozásokat, főleg azok, akik még nem voltak a múzeumban. Az itt eltöltött egy óra első felében játékosan ismerhették meg az előadáshoz kötődő kiállítási egységet. A foglalkozás második részében pedig a témához kapcsolódóan kézműveskedhettek. A cifraszűrös előadás végén például nemezelhettek. Ezen felül múzeumi kultúrát is tanulhattak, és láthatták, nem egy unalmas helyre jöttek. Ennek köszönhetően később a családjukkal is szívesen ellátogatnak hozzánk – részletezte.

BR