A délvidéki csapatot fogadja a felvidéki labdarúgó-válogatott

Pozsony – A délvidéki csapatot fogadja második hazai pályán sorra kerülő mérkőzésén a felvidéki labdarúgó-bajnokságban (FLB) szereplő csapatokból összeállt válogatott – tájékoztatta az MTI-t Varga Péter a Felvidéki Labdarúgó Egyesület (FLE) elnöke csütörtökön.


A találkozót jövő kedden játsszák a csallóközi Bős csapatának pályáján.

A felvidéki labdarúgó-válogatott létrehozásának ötlete mintegy kétéves múltra tekint vissza. A válogatott összeállításának távlati céljával sportkedvelő amatőrök kezdeményezése alapján akkor jött létre az FLB, amelyben Dél-Szlovákia főként magyarok lakta régióinak mintegy negyven együttese vesz részt. A válogatott jogi háttérszervezetét, az FLE-t idén februárban vette fel teljes jogú tagjának a Független Labdarúgó Szövetségek Konföderációja (ConIFA), a válogatott játékoskerete pedig ezt követően állt össze.

A mostani találkozó a felvidékiek sorrendben második “nemzetbeli válogatott mérkőzése” lesz a tavasszal Székelyfölddel ugyancsak hazai pályán, Dunaszerdahelyen játszott meccs után, amelyet 1-0-ra sikerült megnyerniük. A felvidéki csapat a sikeres tavaszi bemutatkozó mérkőzése után mostanáig nyolcszor lépett pályára, részt vett egy nemzetközi tornán Man szigetén, majd szerepelt a debreceni ConIFA Európa Kupán is.

“A mostani lesz az utolsó szabadtéri mérkőzésünk az idei szezonban, és szerettünk volna még egyszer hazai pályán játszani, ezért hívtuk meg a Felvidékre a nyáron összeállt délvidéki csapatot” – mondta az MTI-nek Varga Péter. Hozzátette: a felvidéki csapat a tavaszi kezdő mérkőzése óta érzékelhető változáson ment át, a válogatott bő, 23 fős keretében nyolc csere történt.

“Sikerült erősítenünk, a keretben közel megduplázódott azoknak a játékosoknak a száma, akik egyébként a szlovák második ligában játszanak” – fejtette ki az FLE elnöke. Megjegyezte: bizakodva néznek a találkozó elé, természetesen nyerni szeretnének, ám mint mondta: tekintve, hogy a délvidéki csapat játéka még ismeretlen számukra, eredmény tekintetében minden elképzelhető.

A délvidéki csapat újoncnak számít, keretük idén nyáron állt össze, első mérkőzésüket odahaza játszották a szerbiai horvátok válogatottja ellen, és akkor győztek.

– MTI –
hirdetés