A DEKOM újra felkerekedik

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Égerházi Péter
Debrecen – Magyarországon és Európában is egyedülálló módon működteti a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma a Különleges Orvos- és Mentőcsoportot.

A külföldi és hazai mentések mellett a csoport fontos feladatának tekinti a karitatív munkákban való részvételt. Ez a segélyszállítmányok eljuttatását és szétosztásának koordinálását, menekülttáborok egészségügyi szűrését, a gyermekotthonok időszakos orvosi felügyeletét, a tanyaprogram mellett az orvostanhallgatók felkészítését és bevonását is jelenti.

A következő nagyobb esemény 2014. február 15-én, szombaton 11 órai kezdettel lesz, amikor is a Debreceni Egyetem karitatív szervezete meglátogat több családot a Debrecen környéki tanyavilágban a Debreceni Megyei Jogú Város Családsegítő Központ szakembereivel közösen.

Az orvosi ellátás mellett élelmiszert, takarókat, ruhát, gyógyszereket is magukkal visz az orvoscsoport, szükség szerint az influenza elleni védőoltásokat is kérhetik a családok.

A korábban feltérképezett területekre, a DEKOM által összegyűjtött tűzifát és szenet is kijuttatja a családokhoz.

2014. február 15-én szombaton 11 órai kezdettel melegétel-osztást tart a DEKOM.

Harmadik éve tartó, a zömében a rászoruló családoknak szervezett “meleg ételt a DEKOM asztalánál” nevű program folytatódik, melyet minden hónap második szombatján más és más helyszínen tart. Ételosztás mellett általános egészségügyi szűrés is biztosított a vendégek számára. Természetesen opcionálisan itt is felvehető az influenza elleni védőoltás.

A programhoz csatlakozik Pajna Zoltán, Debrecen Megyei Jogú Város Alpolgármestere.

A DEKOM csapata 2014. február 15-én 11 -13 óra között Debrecenben a Tócós út 42 (DMJV Családsegítő Központ irodája) vendégeli meg a családokat.

– DEKOM –