A DEKE szolnoki vesszőfutása

Szolnok – Két alapembere hagyta el a klubot a minap, így a sérüléséből még alig felépülő Tóth Gábornak is olykor be kellet állnia a palánkok alá centereznie Szolnok elleni szombati bajnokin, ha a szükség úgy kívánta.

A szegény embert az ág is húzza, ezt tudtuk eddig is, ezúttal Takács korai sérülése és Fülöp gyorsan összeszedett személyi hibái támasztották alá a tételt – fokozva a debreceniek játékos-ínségét. Ők tehát csak részben hiányoztak a keretből, Cziczás László és Salih Nuhanovic azonban teljesen. Ők már nem is a DEKE kosarasai. Gazdasági okokra hivatkozva bontott velük szerződést (közös megegyezéssel) a klub.

Férfi Kosárlabda NB I A bajnokság

2010. február 10. Szolnok, 2500 néző

Vezette: dr. Valovics, Makovsky, Tóth

Szolnoki Olaj KK – DEKE 
88-48 (21-12, 21-11, 22-10, 24-15)

Szolnok: Báder 14, Fodor M. 13/9, Váradi 7/3, Szabó P. 6, Harazin, Aleksic 11/9, Grebenár 4, Vesztergom 3/3, Cseh Gy. 1, Barro 9, Rice 20/6. Vezetőedző: Pór Péter. 
 
DEKE: Kóthay, Boldizsár 11/6, Tóth G. 2, Kaluha 6/6, Erdei 9/6, Savic 11/3, Boros 4, Fülöp 2, Takács D., Balogh A. 3. Vezetőedző: Fodor Péter. 
 
Fodor Péter: Azt mondom, az, hogy kiállt a csapat, és megpróbált amit lehet kihozni a meccsből, szerintem önmagában értékelendő. Cziczás Laci és Salih Nuhanovic távolléte mellett Takács Dani az első negyedben kapott könyökös miatt lesérült (a szemhéja repedt fel, s összesen 4 percet volt pályán), Füli pedig olyan hamar szedte össze a személyi hibáit, hogy csak na. Ő nem egészen 20 percet ha játszott. Szegény Boldi centerzett végig, meg a még éppen csak bevethető Tóth Gabi, vagy olykor Balogh Andris (!) játszott magas posztokon. Szakmailag nem is nagyon értékelhető ez a bajnoki. Ez a Szolnok a mostani a helyzetünkben túl erős volt nekünk még ahhoz, is, hogy szorosabb legyen az eredmény. A meccs után megköszöntem minden játékosnak, aki ott volt, hogy odatette magát, a folytatásról pedig annyit, hogy hétfőn délelőtt fakultatív edzése lesz a srácoknak, este azonban már kötelező jellegű. Pénteken meccsünk van, arra készülünk.

A mérkőzést szakmailag elég nehéz értékelni, ebben egyet érthetünk Fodor Péter vezetőedzővel. A kezdőötösből két játékos már a derbi előtt kiszállt, aztán Takács Dániel négy perc pattogtatás után már nem jöhetett vissza (lekönyökölték, s felrepedt a szemhéja), de Fülöp Gábornak, aki ugyancsak center, sem jutott olyan sok idő, mint edzője szerette volna.

Ez így egyben, a bajnoki címre hajtó Szolnok otthonában borzasztóan sok. Minden negyedet simán nyerve húzta be a kötelezőt Pór Péter edző gárdája, a debreceniek pedig, bár becsülettel helytálltak, s a fiatalok is egészen szépet alkottak, senki sem lehet túl boldog az események alakulása miatt.

Ami biztos, hogy hétfőn újra edzésbe állnak a fiúk, Fodor Péter pedig igyekszik a megmaradt kerettel dolgozni, amíg megoldás nem születik a mostani, cseppet sem kellemes helyzetre.

Címkék: , ,


További hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek