A debreceniek szorosan ott vannak a legjobb európai csapat mögött

A debreceniek szorosan ott vannak a legjobb európai csapat mögött
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Nagy visszatérők és a szokásos, megbízható társaság is szállította az érmeket.

Népes debreceni csapat (24 fő) szerepelt a 2015. évi összetett csapatverseny utolsó előtti fordulóján, Szarvason. Mind a helyezési pontszámok, mind a százalékos teljesítmények és a rajtszámok alapján számított pontversenyben is fölényesen győzött a cívisvárosi gárda a 26 csapat versenyében, mely így bebiztosította a versenysorozatban a legjobb európai klubcsapatnak tekinthető Törökbálinti Szeniorok mögött elfoglalt összetett második helyét.

Gyorsak voltak

Krucsó Zsolt kétéves szünet után Szarvason állt ismét rajthoz hazai versenyen, méghozzá egy nap alatt kilenc egyéni számban és két váltóban. A sérülésekkel küzdő debreceni szenior szerv­átültetett sportoló a Transz­plantáltak XX. Világjátékán Argentínában idén két aranyérmet és egy ezüstöt nyert úszásban.

Először segítette a csapatot Hegedűs Márk, valamint a csapat Benjáminja, a szeniorok között versenyen kívül induló egyetemista, Szőllősi László. Az idén húsz­éves Debreceni Szenior Úszó Klubhoz ebben a versenyidényben 15 új versenyző csatlakozott. Közülük Szlovák Péter bizonyult ezúttal a debreceniek leggyorsabb gyors- , mell-, hát- és vegyes­úszójának. Szlovák mellett Kovács Zsolt (aki nyírbátori amatőr hosszútávúszóként kapott meghívást a debreceni csapatba), valamint Pólistyák Miklós egyetemista is első versenyidényének második viadalán állt rajthoz. Harmadik megmérettetésénél tart Rácz Lajos triatlonista. Ötödször segítette a debreceni együttest a nagykállói Takácsné Kancsár Katalin, aki a februári kecskeméti Úszóünnepen 24 óra alatt 40 km-t úszott, Rozsos Ferencné, ő először zárt négy dobogós helyezéssel és először szerepelt váltóban. Hat versenyig jutott első idényében Forintos Attila, aki egyre több versenyszámot vállal, és áprilisban két országos alapcsúcs felállításáért utazott az ugyancsak csúcsokért úszó Miklós Attilával Bécsbe.

Viszonylag ritkán szerepelt az utóbbi években a debreceni csapatban, de Szarvason újra indult Soltész István, Torkos Sándor és Karácsonyi György. A gárda legidősebb tagjai a 80 éves Kovács Lukácsné és a 79 éves Szántó Endre volt. A többiek is hozták szokásos formájukat: Horkay György, Miklós Attila, Darnay Erika, Rentka László, Törös Lajos, Dobó Sándorné, Sárkány Ákos, Bihari Árpád és Salamon Tibor számos elsőséget és dobogós helyezést szerzett. Hét debreceni váltóból kettő győzött, öt a második helyen végzett.

HBN–RL

Címkék: , ,


Sporthírek


hirdetés