A debreceniek két érmet vívtak össze az ob-n

Ezüstöt nyert a női csapat
Ezüstöt nyert a női csapat - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Battai Sugár Katinka bronzérmet nyert a gyermek leány kardozók országos bajnokságának egyéni küzdelmeiben, a leány kardcsapat pedig ezüstérmet vehetett át a törökbálinti vívóünnep után.

A hét végén utolsó állomásához érkezett a 2015/2016-os vívóidény. A Magyar Vívó Szövetség Törökbálinton rendezte meg a 13 éven aluliak országos bajnokságát. A rekordlétszámú eseményen több, mint 150 vívó lépett pástra. A DHSE-PMD Vívóklub versenyzői is kitettek magukért. A fiú kardozóknál Bányai Marcell és Sarkadi Bence egyaránt a középmezőnyben végzett.

A hölgyek remek versenyt produkáltak. Mindannyian a mezőny első felében fejezték be a küzdelmeket. Leitner Luca, Márkus Veronika és Wladimír Véda egyaránt a legjobb 16 közé jutásért vívhatott. Battai Sugár Katinka ismét bizonyította tehetségét. Veretlenül, tust is alig kapva menetelt egészen az elődöntőig, ahol 15-13-as vereséget szenvedett a nagyszerű napot kifogó, később a döntőt is megnyerő újpesti versenyzőtől, Pápai Zoétól. Battai bronzérme annak függvényében talán még szebben csillog, hogy idén ez volt a korosztályában az egyetlen veresége és toronymagasan nyerte meg az országos minősítői ranglistát.

A másnapi csapatverseny is a lányoknak sikerült jobban. A Battai, Leitner, Márkus, Wladimír összetételű kvartett a négy közé jutásért az UTE csapatát búcsúztatta, majd az elődöntőben az előrébb rangsorolt MTK-t sikerült legyőznie. Az egész idényben jól teljesítő Battai a csapatmérkőzések alatt is igazi vezérré tudott válni, ami magyar bajnoki döntőt eredményezett a debreceni alakulatnak. A döntőben a BVSC ellen sokáig vezetett a DHSE, azonban a végén a budapesti alakulat örülhetett az aranyéremnek. A debreceniekhez kerülő ezüstérem gyönyörűen csillogott a lányok nyakában.

– DHSE –


Döntős eredmények:

Gyermek országos bajnokság egyéni – Törökbálint

3. Battai Sugár Katinka – DHSE-PMD Vívóklub

Gyermek országos bajnokság csapat – Törökbálint

2. DHSE-PMD Vívóklub (Battai Sugár Katinka, Leitner Luca, Márkus Veronika, Wladimír Véda Anna)


Címkék: ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek