A Debreceni Virágkarnevál meghódította Krakkót

Akt.:
A Debreceni Virágkarnevál meghódította Krakkót
© Fotó: Erdei Balázs
Debrecen – Óriási sikerrel mutatkozott be Debrecen a krakkói Magyar Napon ezen a hétvégén. Igazi virágkarneváli hangulatot teremtettek a debreceni táncosok a lengyel város főterére.

Nyíregyházával közösen – mutatkozott be Krakkóban, a Magyar Napon, 2018. augusztus 11-én. A fesztiválhangulatot a Feeling Tánc- és Mazsorett Egyesület, valamint a R&B Dance hip hop tánciskola tagjai teremtették meg, többek között a két csapat közötti „táncpárbajjal”.

DCIM101GOPROG0335353.JPG
Fotó: Erdei Balázs

A fiatal tehetségek alkotta Doublée Troublée formáció pedig világzenei műsorral szórakoztatta a lengyel közönséget, melyben saját szerzeményeik és magyar népdalok is szerepeltek.

– Fantasztikus hangulatot teremtettek a debreceniek Lengyelországban. A Debreceni Virágkarnevál meghódította Krakkót – fogalmazott a küldöttséget vezető Széles Diána alpolgármester.

a66e8cf5-8da8-4bfe-b772-309ef2b12813Fotó: Erdei Balázs

Lengyelország az ötödik legfontosabb küldőországa Debrecennek, ahonnan főként üdülés és pihenés céljából érkeznek turisták. „Bízunk benne, hogy a krakkói Magyar Napon történő részvétellel tovább erősíthetjük a lengyel beutazó turizmust, és egyre többen, egyre hosszabb időre választják majd úticélul Debrecent és a régiót” – mondta Széles Diána.

– Debreceni Polgármesteri Hivatal –