A debreceni szenior úszók voltak a legjobbak Gyulán

A debreceni szenior úszók voltak a legjobbak Gyulán
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Gyula – 1995 óta idén 21. alkalommal vettek részt a debreceni szenior úszók az évente megrendezett gyulai nemzetközi úszóversenyen. Az idei versenyen a debreceniek 28 fős csapata 171 egyéni rajttal, 20 váltóval, 42 első, 48 második és 33 harmadik helyezéssel, valamint további pontszerzésekkel a résztvevő 29 csapat közül az első helyen végeztek!

Ez az első alkalom a debreceni klub történetében, hogy mind a férfiak, mind a nők mezőnyében a legeredményesebb versenyzőnek járó kupát debreceni résztvevő kapta: a férfiaknál Rentka László, a nőknél testvére, a sokszoros korosztályos bajnok Legoza Éva. A folytatás sem akármilyen: a nőknél a debreceni Cseri Piroska a 2., a férfiaknál Bihari Árpád a 3., a valamennyi versenyszámban rajthoz álló Tóth Béla a 4. helyen végzett! Még további nyolc debreceni szerepel a jónak számító első 20-20 helyen az egyéni ranglistában (Kádasi Tibor, Szlovák Péter, Batta Gyula, Bitskey István, Balázsiné Jaczkó Márta, Kovács Lukácsné, Nagy Kata és Darnay Erika). Először indultak a klub színeiben Szlovák Péter és Kovács Zsolt.

A 80 éves Kovács Lukácsné hét versenyszámot vállalt!

Krasznai Róbert a 75-79 évesek korcsoportjában két új országos csúcsot állított fel.

A felsoroltakon kívül legalább egy első helyet szerzett Demkóné Balla Sarolta, Szabó Attila és Forintos Attila, további dobogós helyezéseket ért el Takácsné Kancsár Katalin, Balázsi Jenő, Kerezsy Kinga, Rozsos Ferencné, Karácsonyi György, Fráter Olivér, Égerházi Anikó. Pontszerzők: Miklós Attila, Máté Zoltán, Nyitrai Mihály.

A 20 debreceni váltó közül 14 ért fel a dobogóra, közülük 7 győztesként.

A családi váltók közül dobogón végzett a Kádasi és a Nyitrai-Kerezsy család.

– Rentka László –

Címkék: , ,