A debreceni lányok is ringbe szállnak az országos bokszbajnokságon

Akt.:
Nagy Tímea és edzője, Salánki László
Nagy Tímea és edzője, Salánki László - © Fotó: Koppányi Szabolcs
Debrecen – A DVSC bokszklub összesen 12 bunyóst nevezett a 2015-ös női ob-re, köztük 6 serdülőt, 2 juniort, 1 ifit és 3 elit (felnőtt) kategóriást. Szerdán mérlegelések, vizsgálatok, majd 15 órától már egyes versenyzőknek mérkőzések következnek. A Vecsésen november 18-21. között esedékes bajnokságra több bokszolójuk (arany)éremesélyesként utazott.

A DVSC női bokszolói a 2015-ös országos bajnokságon

Serdülő

42 kg: Kemencés Adrienn
48 kg: Bernáth Tímea
50 kg: Balogh Henrietta
52 kg: Babik Bianka
57 kg: Lakatos Sára
63 kg: Nagy Bianka

Junior

52 kg: Nagy Angéla
66 kg: Kállai Fruzsina

Ifjúsági

81 kg: Pallás Szimonetta

Elit (felnőtt)

51 kg: Furó Virág
64 kg: Veleczki Zsuzsanna
75 kg: Nagy Tímea

2014-ben magasra tette a lécet a DVSC női csapata, hiszen 5 aranyérmet és 1 ezüstöt szerzett. Közülük Nagy Tímea, Kállai Fruzsina, Nagy Angéla, Pallás Szimonetta és Furó Virág címvédőként érkezik a viadalra, Mészáros Mariann (ezüst) pedig azóta a fővárosban bokszol. Nehéz lesz hasonló eredményt elérni ismét, hiszen a mezőny a hírek szerint erősödött, de a csajok vállalják a kihívást!

Érdekesség, hogy várhatóan összecsap majd egymással Nagy Tímea és a 81 kilóból 75-be fogyasztó, ifi világbajnok, immár felnőtt Szatmári Petra! Nagy meccs lesz!

Az országos bajnokságra 172 nevezés érkezett a szövetségi adatok szerint. A legtöbben (61 induló) a felnőtteknél lesz. Ez az ob egyben válogató a jövő évi kazahsztáni világbajnokságra is (a második válogató 2016 tavaszán esedékes – Széchenyi-emlékverseny).

Program

Szerda – 15 óra (selejtezők)Csütörtök – 14 óra (selejtezők)Péntek – 14 óra (elődöntők az ifiknél, felnőtteknél, döntők a serdülőknél, junioroknál)

Szombat – 10 óra (döntők az ifiknél, felnőtteknél)

– Koppányi Szabolcs –

dvscboxing.hu
hirdetés