Létavértes hírei

2013.04.03. 21:34

Dél-Nyírség, Erdőspuszták LEADER Egyesület fóruma Létavértesen

Az Erdőspuszták Leader egyesület 2012.szeptember 20-án tartotta alakuló közgyűlését Derecskén. A hivatalos bejegyzést követően március elején Korbeák György irányításával elkezdődött az operatív munka..

Az Erdőspuszták Leader egyesület 2012.szeptember 20-án tartotta alakuló közgyűlését Derecskén. A hivatalos bejegyzést követően március elején Korbeák György irányításával elkezdődött az operatív munka.. Áprilisban a Leader csoportban résztvevő 22 település körzet központjaiban fórumok megtartására kerül sor, melyek célja az egyes települések helyi sajátosságainak figyelembevételével meghatározni a fejlesztések körét. Létavértesen április 3-án került megrendezésre ez a találkozó, melyen megjelent Álmosd, Kokad, Monostorpályi, Nyíracsád Vámospércs és a házigazda Létavértes polgármestere, jelen volt számos, az egyesülethez csatlakozott civil szervezet és vállalkozás képviselője is.

Megállapodás született arról, hogy minden településről a tagok az úgynevezett Helyi Vidékfejlesztési Terv alapján június elején adják be pályázataikat.

 

A Helyi Vidékfejlesztési Terv pályázati témakörei:

-Falumegújítás és fejlesztés

-A vidéki örökség megőrzése és fenntartható fejlesztése

-Mikro-vállalkozások létrehozása és fejlesztése

-Turisztikai tevékenység ösztönzése

-Leader - Közösségi célú fejlesztés

-Leader - Vállalkozási alapú fejlesztés

-Leader - Rendezvény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!