A debreceni joghallgató megnyerte a nemzetközi versenyt

A debreceni joghallgató megnyerte a nemzetközi versenyt
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Első helyezést ért el a Debreceni Egyetem joghallgatója, Pesci Marco az Országos Nemzetközi Jogi Jogesetmegoldó Versenyen.

Hetedik alkalommal rendezte meg idén a Külgazdasági és Külügyminisztérium az Országos Nemzetközi Jogi Jogesetmegoldó Versenyt, melynek keretében fiktív jogesetben felmerülő nemzetközi jogi problémákat kellett a hallgatóknak megoldaniuk. Az első és második fordulót követően a május 3-i országos döntőbe tíz hallgató jutott be az, közülük hárman is a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának hallgatói.

A szóbeli döntőben a korábbi fordulók jogeseteihez kapcsolódó jogi érvelésüket mutatták be a versenyzők, s ezt követően a zsűri ezzel összefüggésben felmerülő nemzetközi jogi kérdéseire válaszoltak.

A döntőben a Budapesti Corvinus Egyetem, a Debreceni Egyetem, az ELTE, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Széchenyi István Egyetem nemzetközi jogász oktatóiból, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium Nemzetközi Jogi Főosztályának munkatársaiból álló zsűri előtt Pesci Marco, a debreceni jogi kar harmadéves jogász szakos hallgatója első helyezést ért el, Gulyás Lilla és Hatházi Réka másodéves hallgatók pedig teljesítményükkel szintén kivívták a zsűri elismerését.

Felkészítő tanáraik Kémeri Zsófia Eszter és Papp Nikolett egyetemi tanársegédek voltak.

– Debreceni Egyetem –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés