A debreceni Halek Márton szűk Universiadé-kerettag!

Halek Márton
Halek Márton - © Fotó: HBN
Debrecen – Vincze Balázs szűkítette a dél-koreai Gwangjuban rendezendő Universiadéra címvédőként készülő keretét. A debreceni Halek Mártont is a soraiban tudó együttes május 27-én, szerdán reggel kezdi meg a felkészülést az egyetemisták és főiskolások júliusi olimpiájára.

A magyar legénység a fővárosi Bikás-parkban egy kondiedzéssel nyit, a főhadiszállásuk pedig a Kondorosi úti Nyéki Imre Uszoda lesz.

Vincze Balázs szövetségi kapitány, aki két évvel ezelőtt Kazanyban aranyéremig vezette a csapatot, vasárnap szűkített keretén. Az előzőleg megnevezett keretből kimaradt Ernyey Márk, Simon Roland, Manhercz Ádám és Gyárfás Tamás, de ott van a cívisvárosiak Universiadé-győztes pólósa, Halek Márton! A csapathoz május 28-án csatlakozik majd a Benedek Tiborral készülő Sedlmayer Tamás és Jansik Szilárd.

A magyar férfi Universiade-válogatott kerete: Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda), Barabás Botond (Vasas-Plaket), Bendes Viktor (Pannergy-Miskolci VLC) – kapusok, Sántavy Máté (Kaposvári VK), Halek Márton (DVSE), Lőrincz Bálint (ZF-Eger), Jansik Szilárd (Ferencváros), Kovács Gábor (A-Híd-OSC-Újbuda), Fazekas Tibor (RacioNet-Honvéd), Illés Sándor (RacioNet-Honvéd), Chilkó Márton (Tiszavirág-Szeged-Diapolo, Csapó Miklós (Ferencváros), Zalánki Gergő (ZF-Eger), Sedlmayer Tamás (Vasas-Plaket), Szentesi Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Vogel Simon (Ferencváros), Tóth Bendegúz (RacioNet-Honvéd) – mezőnyjátékosok.

A férfi vízilabda torna csoportjai:

A csoport: Dél-Korea, Olaszország, Brazília, Szingapúr
B csoport: Magyarország, Ausztrália, Franciaország, Hollandia
C csoport: Oroszország, Egyesült Államok, Törökország
D csoport: Szerbia, Japán, Kína

HBN
hirdetés