A Debreceni Egyetem húsvéti sportprogramja

A Debreceni Egyetem húsvéti sportprogramja
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Az ünnep alkalmával sem áll meg az élet a Debreceni Egyetem csapatainál: a DEAC Kamilla Gyógyfürdő és a női kosarasok a rájátszásban küzdenek. A labdarúgóknál a DASE itthon, a DEAC idegenben lép pályára.

Kosárlabda

A DEAC Kamilla Gyógyfürdőre a rájátszás visszavágója vár szombaton az MTK Törökbálint ellen. A kosarasok az első, debreceni találkozón 16 ponttal nyertek. Berényi Sándor edző akkor úgy nyilatkozott: Budapestre is nyerni mennek, le akarják zárni a párharcot.

A nők is a rájátszásban küzdenek, ők a nyugati csoportot megnyerő TFSE vendégei lesznek csütörtökön 18:30-tól Budapesten.

Labdarúgás

A tabella kilencedik helyén álló DASE nagypénteken 18 órától fogadja hazai pályán a Hajdúsámsoni TTISZE-t.

A jelenleg második DEAC szombaton 16 órától mérkőzik meg a Kabai Meteorit SE-vel a Kabai Sportpályán.

Futsal

A női futsalosok az utolsó előtti fordulóban, szerda este 4-1-re győztek az Airnergy ellen Budapesten. Ez azt jelenti, hogy a debreceni csapat legrosszabb esetben is osztályozót játszik – de ha az utolsó körben döntetlen ér el vagy nyer a Göcsej ellen április 22-én a DESOK-ban, akkor még jobb helyen zárhatja a bajnokságot.

– Kiváló, türelmes, koncentrált játékkal, a védekezésre is nagyon odafigyelve sikerült magabiztosan elhoznunk a 3 pontot az Airnergy otthonából. Ez egy apró lépés volt, a következő meccsen igyekszünk mindent megtenni a sikerért, illetve azért, hogy az osztályozót is elkerüljük – mondta a meccsről Sólyom Attila.

A DEAC férfi futsalcsapata a húsvéti hétvégén nem játszik, legközelebb április 24-én mérkőznek meg a Kincsem Lovaspark SE gárdájával a DESOK-ban.

Röplabda

A DEAC röplabdásai a MEFOB bajnokságban a döntőbe jutásért játszottak az Eger ellen. Mint azt megírtuk, az első találkozón a debreceniek hazai pályán kikaptak 3-1-re, a hétfői visszavágón azonban 3-1-re nyertek a cívisvárosiak. Ebben az esetben az a csapat jut tovább, amelyik a legtöbb pontot gyűjtötte a két mérkőzés alatt, így a DEAC (13 pontot ráverve az Egerre) készülhet az országos négyes döntőre. A találkozó pontos időpontja és helyszíne egyelőre nem ismert.

– Vert helyzetből tudott felállni a DEAC. A csapat Egerben nagy küzdelmet vívott, és remek teljesítménnyel állta meg a helyét a találkozón – értékelt Fodor Antal.

Torna

A Debreceni Egyetem olimpiai-, világ- és Európa-bajnok tornásza, Berki Krisztián az április 19-én kezdődő kolozsvári egyéni torna Európa-bajnokságon képviseli Magyarországot.

– DEAC –