Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.09. 08:23

Példaértékű barátság és együttműködés

<p>Mátészalka – Jó néhány éve járom már a megye horgászvizeit. Horgásztam itt is, ott is, amott is, több kevesebb sikerrel. Mindenhol az egyesületek nehéz anyagi helyzetéről, a pályázati és halasítási gondokról hallani. <A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/baratsag-es-egyuttmukodes/cn/szon-news-km_01-20071207-121800"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A></p>

Tapasztalatom szerint, minden egyesület szeretné, ha a napijegyes horgászok száma növekedne. Nos úgy tűnik, erre nálunk megoldás születik. Nevezetesen, hosszas egyeztetés után, példaértékű együttműködési és barátsági nyilatkozat körvonalazódik négy megyei horgász egyesület között.

Köszönet

Külön köszönetem Tóth Árpád (Máriapócs) és Szabó István (Beregdaróc) elnök uraknak illetve Jakab János (Kocsord) egyesületi titkár úrnak és Varga Albert (Mátészalka) elnök úrnak, akik nagy lelkesedéssel fogtak, az elképzelés megvalósításához – erősítette meg Katona Zoltán.

A máriapócsi, a beregdaróci, a mátészalkai Kis Sügér HE és a kocsordi Kraszna HE, megállapodást kötött, mely szerint egymás vizein kedvezményes napijegy árakon (50%) horgászhatnak az említett egyesületek tagjai – számol be a kezdeményezésről Katona Zoltán, Mátészalkáról.

Mátészalkai és beregdaróci szinten a döntés már megszületett, míg Máriapócson és Kocsordon a tagság jóváhagyására várnak. Mivel az ötlet támogatottsága igen nagy, ezért remélhetőleg elméletben itt sem támaszt elé a tagság akadályt. Az együttműködésben még közös horgásztáborok, versenyek és kulturális rendezvények tervei is szerepelnek. A versenyek színhelyére Kocsord (Kirva-Laposi tó) különösen alkalmas, hiszen itt több száz horgász is kényelmesen elfér.

A szalkai Kis Sügér HE dilemmája is megoldottnak tűnik, hiszen ez a több mint 600 fős közösség, nem rendelkezik saját vízzel, viszont a kedvezményes napijegy árak miatt, az innen kilátogató vendéghorgászok emelhetik a másik három egyesület napijegy bevételét. Így mindenki jól jár. A szalkaiaknak lesz hol horgászni, a többieknek pedig lesz bevételük.

A kedvezményes napijeggyel fogható halak mennyiségét, a vízterülettel rendelkező egyesületek, saját hatáskörükben döntik el. Valószínüleg 1 nemes és 3-10 kg közötti egyéb hal vihető el, egyesülettől függően. Mindenhol 2000 Ft a napijegy ára, tehát az említett egyesületek tagjai 1000 Ft-ért horgászhatnak, ha hitelt érdemlően bizonyítják tagságukat (érvényes állami horgászjegy és tagsági lap).

 

- Dankó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!