A Debreceni Egyetem a legjobbak között

Akt.:
A Debreceni Egyetem főépülete
A Debreceni Egyetem főépülete - © Fotó: Balló Béla
Debrecen – Négy tudományterületen is a legjobb kétszáz intézmény közé került a Debreceni Egyetem, a 2015-ös tudományterületi felsőoktatási rangsorban.

A Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings több mint tíz éve minden évben elkészíti a legjobb hétszáz egyetem világrangsorát, melyhez kapcsolódóan ötödik alkalommal szerkesztették meg a felsőoktatási intézmények tudományterületek szerinti sorrendjét is. A listán 3551 egyetem közül 894 intézményt rangsoroltak idézettségi mutatók alapján. A tavalyi öthöz képest idén nyolc magyar egyetem is bekerült a felsorolásba, köztük a Debreceni Egyetem négy tudományterületen – nyelvtudományok, orvostudományok, gyógyszerészet és farmakológia, mezőgazdaság és erdészet – is a legjobb kétszáz között van.

Ezzel az összesítéssel a Debreceni Egyetem a 2015-ös rangsorban országosan első helyezést érdemelt ki a biológiatudományok területén, hazai viszonylatban második lett a nyelv- és az orvostudományok valamint a mezőgazdaság és erdészet kategóriában. Gyógyszerészet és farmakológia, matematika, valamint fizikai és asztronómia témakörben pedig harmadik helyezést ért el, mellyel a legjobb 350 intézmény közé került.


Forrás: unideb.hu Forrás: unideb.hu ©

Kiváló minősítést tudhat magáénak a Debreceni Egyetem mások mellett építészet és épített környezet, művészettudományok, angol nyelv és irodalom, fogorvostudományok, kommunikáció és médiatudomány, gazdaságtudomány, szociológia, illetve statisztika tudományterületeken is.

A QS World University Rankings by Subjects 2014/2015-ös rangsora ide kattintva elérhető.

– Debreceni Egyetem –