A debreceni duó is ott lesz a Világjátékokon

A debreceni duó is ott lesz a Világjátékokon
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Andrea Silvestri és Váradi Martina latin táncban indulhat.

Három magyar páros – köztük a cívisvárosi Silvestri–Váradi duó – vesz részt az idei Világjátékokon. A Wroclawban megrendezendő világversenyen a latintáncos, a standardtáncos és a salsás mezőnyben láthatunk hazai táncosokat.

A Magyar TáncSport Szakszövetség tájékoztatása szerint standardtáncokban László Csaba és Páli Viktória, latinban a debreceni Andrea Silvestri és Váradi Martina, salsában pedig Pék Máté és Nagy Edit Lilla kapott versenykvótát.

László Csaba és Páli Viktória ebben a felállásban másodszor vesz részt Világjátékokon. Legutóbb a 2013-as kolumbiai játékokon léptek parkettre. László Csabának ennél komolyabb világjátékos múltja van: a sokszoros magyar bajnok táncos 2005 óta különböző párokkal mindegyik Világjátékokon ott volt, így neki ez lesz a negyedik.

A László–Páli duó jelenleg a 2. helyet foglalja el a világranglistán, Váradi Martináék pedig a latin rangsorban a hetedikek.

A Nemzeti Versenysport Szövetség nyilvántartása szerint azok a sportágak, amelyekben lesz magyar induló a Világjátékokon: aerobik, strandkézilabda, szumó, íjászat, vitorlázó műrepülés, tájékozódási futás, táncsport, uszonyosúszás, ju-jitsu és karate.

A wroclawi játékokat július 20. és 30. között rendezik meg.

HBNTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek