A debreceni diákok sikerrel vették az első kihívást Londonban

Akt.:
A debreceni diákok sikerrel vették az első kihívást Londonban
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A Debreceni Egyetem műszaki karának hallgatói már napok óta a helyszínen, Londonban készülnek Európa egyik legnagyobb üzemanyag-hatékonysági versenyére, a Shell Eco-marathon Europe-ra.

Az első nagy kihívást már sikerrel teljesítették, egyedi tervezésű és építésű autójuk ugyanis átment a technikai átvételen, ami a versenypályára jutás legfontosabb feltétele. A szigorú vizsgálat során a járműnek számtalan biztonsági és technikai előírásnak kellett megfelelnie, szakértők vizsgálták többek között a megfelelő fék– és jelzőrendszert, valamint azt, hogy a pilóta a meghatározott időn belül képes-e elhagyni az autót.


e1

Fotó: Magánarchívum


– Well PR –


Éjjel-nappal építették az autót, de még mindig van vele munka

Debrecen – A korábbi autóépítő sikerek után egy igen rangos, nagyszabású nemzetközi versenyen is megméretik magukat a Debreceni Egyetem Műszaki Karának (DE MFK) hallgatói: néhány nap múlva a londoni Shell-Eco marathonon vesznek részt, ahol elektromos meghajtású járművükkel 25 kilométer per órás átlagsebességgel mintegy 40 percig kell haladniuk; minél kisebb fogyasztás mellett – derült ki a Karon szerdán tartott sajtótájékoztatón, ahol az autót is bemutatták.

hirdetés