Helyi közélet

2013.09.23. 18:48

Hamarabb jobbra fordul a sorsunk, mint az autónk

Debrecen - A 2-es villamos pályájának építése miatt megváltozott a forgalmi rend a Debrecen Pláza előtt: lényegesen lerövidült a zöld jelzés időtartama a Péterfia utca felől jobbra kanyarodni szándékozó autósok számára.

Debrecen - A 2-es villamos pályájának építése miatt megváltozott a forgalmi rend a Debrecen Pláza előtt: lényegesen lerövidült a zöld jelzés időtartama a Péterfia utca felől jobbra kanyarodni szándékozó autósok számára. Hiszen ha végre közlekedni kezd a 2-es villamos, annak is időre lesz szüksége, hogy áthaladjon a kereszteződésen, viszont így az autósoknak csak annyi másodpercük marad jobbra kanyarodni, mint amennyit a gyalogosok kaptak a szabadjelzés során az átkelésre. Ez azt jelenti, hogy egy-egy zöld lámpánál szabályosan jó, ha három autó tud jobbra kanyarodni. Azaz csúcsforgalom esetén egyszerre több tucatnyi gépjármű-vezető is emlegetheti magában a 2-es villamost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában