A Debrecen Big Band Olaszországban

A Debrecen Big Band Olaszországban
A Debrecen Big Band Olaszországban - © Fotó: magánarchívum
Debrecen – Zenekarunkkal, a Debrecen Big Band-del május utolsó hétvégéjén olaszországi felkérésnek tettünk eleget.

A Giulianovában 15. alkalommal megrendezett fesztiválon a Feeling Táncstúdióval közös produkcióval léptünk színpadra. Fellépéseinken képviseltük, és népszerűsítettük a magyar kultúra sokszínűségét. Műsorunkban felcsendültek magyaros, szamba, rock, swing ritmusok. És természetesen big band feldolgozásokban sem volt hiány, amelyeknek előadásában közreműködött Pákai Petra énekesnő, akit már a debreceni közönség is megismerhetett a „Magyar Jazz Ünnepe” koncertünkön. Legközelebb pedig a Campus Fesztiválon láthat és hallhat bennünket az énekesnővel a kedves közönségünk.

A tengerparti fesztiválon nagyszerű zenekarok, formációk kaptak meghívást Japánból, Ukrajnából, Romániából, Litvániából, Lengyelországból, Franciaországból. Zenekarunk fellépéseit szakmai zsűri elismeréssel és a közönség vastapsa minősítette. Ennek ékes bizonyítéka, hogy jövő évi, 2015-ben megrendezett fesztiválra is meghívást kaptunk. És ezen kívül a londoni fesztiválon való részvételre is felkértek bennünket.

A fesztivál sűrű menetrendje mellett azért jutott idő kikapcsolódásra is, Velence és Róma nevezetességeivel ismerkedtünk és gyönyörködtünk.

Fantasztikus hangulatú és gyönyörű környezetben megrendezett fesztiválon vettünk részt, ahova már holnap visszamennénk, újra útra kelnénk!

– Daróczi László, zenekarvezető –