A Debrecen Big Band bearanyozta Debrecen nevét

A Debrecen Big Band bearanyozta Debrecen nevét
A hagyományokhoz híven, november utolsó hétvégéjén került megrendezésre, a XII. Budapesti Big Band Találkozó és Fesztivál. Immár új helyszínen a Fővárosi Művelődési Házban megtartott rendezvényen, folyamatos teltház mellett, két napon át, 17 zenekartól szólt a big band zene.

A fesztivál nemzetközi jellegét mi sem bizonyítja jobban, hogy Csehországból, Szlovákiából és Szlovéniából is érkeztek zenekarok. A fesztiváligazgató Thomas Miklós fáradhatatlan, szervező munkájának köszönhetően, az előző évekhez hasonlóan, a zenekarok minden igényét kielégítő ellátást kaptak – ebéd, szállítási költségek térítése, külön próbahelység, hangfelvétel a koncertről – minden körülmény adott volt, a jó hangulatú koncertekhez. Egy igazi Big Band Ünnep volt. A rendezvényt, Szalóky Béla irányításával, a Police Big Band zárta. Ez a zenekar minden fellépő előtt példa lehet, játék intelligenciájával, vírtoúz játékukkal, Magyarország egyik, – ha nem a – legjobb Big Band-je.

A fellépő big band-ekkel neves vendégművészek, szólisták léptek fel – mint például Majsai Gábor, Micheller Myrtill. Zenekarunk vendégművészei ebben az évben Szolnoki Péter, a Bon Bon együttes frontembere, és Zsemlye Sándor a Police Big Band oszlopos tagja – akikkel ebben az évben már több sikeres koncertünk volt. Már ötödik alkalommal veszünk részt ezen a találkozón, de az ismerősökkel, barátokkal való találkozás mellett, szakmai megmérettetés is ez a Fesztivál. Az előző évben „B” kategóriában elért Arany Diploma után, ebben az évben „A” kategóriában kértünk minősítést. Öttagú nemzetközi szakmai zsűri minősítette a big band-eket. Izgatottan vártuk az eredményhirdetést, de a koncertünk után, a szűnni nem akaró taps, már valamit jelzett… de amikor a Debrecen Big Band neve után újra, az „Arany Diplomát szerzett” hangzott el… határtalan boldogság töltött el bennünket… a sok munkának meglett a gyümölcse… Debrecen első big band-je, amelyik ilyen magas elismerést ért el… Köszönetet szeretnénk mondani Mindenkinek, aki segített, és biztatott bennünket abban, – a barátoknak, támogatóknak, zenésztársaknak – , hogy ezt a sikert elérhessük. Ebből a sikerből egy szeletet, át szeretnénk Nekik is nyújtani. Külön köszönetet mondunk, a Tó Hotel Bánk (Nógrád megye) tulajdonosainak, Karacs Ferencnek és kedves feleségének.

Továbbra is ezen az úton szeretnénk haladni, közönségünknek minél több örömet szerezni.

Ezt a bizalmat továbbra is meg szeretnénk hálálni, és tovább öregbítsük Debrecen hírét, és kultúráját határainkon belül és túl is.

 

Álljon itt, a sikert elért Debrecen Big Band tagjainak a neve:

Esz Alto Szaxofon Hüse Gergő, Urbán Dóri, Daróczi Erika

Tenor Szaxofon Kiss Gergő, Faragó István

Bariton Szaxofon Péntek Julianna

Klarinét Daróczi László

Trombita Némethy András, Pipis Zoltán, Plánk Jenő, Hajdú Szabolcs, Kondás László

Harsona Ádám Kristóf, Hámori Áron, Nagy Ádám, Balogh Csaba

Zongora Fülöp Zsolt

Gitár Ladányi Gábor, Molnár Levente

Basszus gitár Varga Gyula

Dob Horváth István

 

Köszönetet mondunk vendégeinknek:

Szolnoki Péternek és Zsemlye Sándornak

 

Daróczi László

Zenekarvezető