A DEAC simán lelépte a Kecskemétet

Akt.:
DEAC Kamilla Gyógyfürdő vs. KTE-Duna Aszfalt
DEAC Kamilla Gyógyfürdő vs. KTE-Duna Aszfalt - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A cívisvárosiak agresszív védekezésüknek hála rendre könnyű kosarakat szereztek.

A KTE-Duna Aszfalt együttesét látták vendégül, és győzték le 102–65-re a debreceniek idei utolsó meccsükön, hétfőn este az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.
Hatalmas iramban indult a találkozó, mindkét együttes igyekezett gyors támadásokat vezetni. A fiatal kecskemétiek csak az első percekben tudták tartani a tempót az esélyesebb házigazdákkal. Filip Patkovic tarthatatlannak bizonyult a palánk alatt, ráadásul a távoli dobások is ültek debreceni részről, elsősorban Pék Dávidnak köszönhetően, aki háromszor is eredményes tudott lenni triplavonalon túlról. Bár a hírös városiak olykor ötletesen játszottak, a negyed végére így is magabiztos előnyt sikerült kiharcolniuk Dr. Nagy Ágoston tanítványainak.

A második felvonásban továbbra is folytatódott a ponterős játék a csapatok részéről, mindkét gárda nagyszerű dobóformát mutatott. A különbséget a szerzett labdák száma jelentette, hiszen a DEAC agresszív védekezésének hála rendre könnyű kosarakat szerezhetett. A nagyszünetben magabiztos 16 pontos hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

A fordulás után tovább fokozták a tempót a debreceniek, szinte minden támadásukból pontokat dobtak, míg a vendégek nem tudtak mit kezdeni a hajdúságiak egészpályás letámadásával, s 28-4-es rohanásuknak köszönhetően már a harmadik negyedben eldöntötték a találkozót. Nagy Botond triplaesőjének, és a nagyszerű csapatvédekezésnek köszönhetően az utolsó játékrészt negyvennégy egységnyi különbséggel kezdhették a felek. A végére még az is belefért a Kovács Imrééknek, hogy az utolsó etapot hét ponttal elveszítsék.

HBN