A DEAC-nál abban bíznak, hogy akár az ötödik hely is meglehet

A DEAC-nál abban bíznak, hogy akár az ötödik hely is meglehet
© Fotó: Archív
Debrecen – Elek Gergő szerint jól sikerült a felkészülésük, sokkal jobb alapokról indultak, mint egy éve.

Ugyan az MVFC–Szigetszentmiklós mérkőzéssel hivatalosan már pénteken megkezdődött a férfi futsal NB I. 2018/19-es szezonja, a többi csapat számára csak hétfőn indul az új bajnokság. A sorozatban szereplő DEAC gárdája a Veszprém otthonában mutatkozik be a pontvadászatban 18.30-tól.

– Ezúttal rövidebb felkészülést terveztem, négyhetes munkán vagyunk túl. Egyrészt azért lett ez így kitalálva, mert ahogy tavaly, úgy ezúttal sem lesz téli szünet, ami miatt fáradtabbak lesznek a játékosok. Másrészt pedig sokkal jobb alapokról indultunk, mint egy évvel ezelőtt. Sokat taktikáztunk, ezen a téren még csiszolódnunk kell, de összességében jól sikerült az alapozásunk. Múlt hétfőn tartottuk a főpróbát, az Aramis ellen, a mérkőzése 3–3-as eredménnyel zárult, azt mondhatom, elégedett lehetek, tetszett a játék képe – osztotta meg lapunkkal Elek Gergő, a DEAC vezetőedzője, aki a terveikről is beszélt.

– Bizakodva várjuk az új szezont. A Mezei-Vill nyilván ki fog emelkedni a mezőnyből, mögötte pedig a Veszprém, a Haladás és a Dunaújváros lehet még meghatározó egylet. Úgy vélem, ha minden úgy alakul, ahogy szeretnénk, akár már az ötödik helyet is megszerezhetjük. Több játékost is igazoltunk a nyáron, azt hiszem, jó kis társasággal vághatunk neki a pontvadászatnak – vélekedett a debreceniek mestere.

Nem ördögtől való

A DEAC első idei ellenfele a Veszprém lesz. A felek tavaly épp egymás ellen küzdöttek meg az ötödik helyért, végül a veszprémiek két nyert meccsüknek hála megelőzték a cívisvárosiakat. – A Veszprém a találkozó esélyese, pláne otthon. Több válogatott játékost is igazoltak a nyáron. Ezzel együtt nekik van veszítenivalójuk, nem nekünk. Nem ördögtől való, hogy döntetlent érjünk el, vagy akár megtréfáljuk riválisunkat – fogalmazott Elek Gergő.

A DEAC első hazai meccsét szeptember 7-én, pénteken 18.30-tól vívja a DESOK-ban, ahova a bajnoki címre esélyes Berettyóújfalu látogat majd.

HBN