A DEAC lecsúszott a bajnoki címről

A DEAC lecsúszott a bajnoki címről
© Fotó: HBN-archív
Bonyhád, Debrecen – Bonyhádon játszották az NB I/B fináléjának mindent eldöntő derbijét, amit Hegedűs Attila győztes triplájával, 59–57-re nyert a címvédő Bonyhád a DEAC ellen.

Az előző, szintén Bonyhádon rendezett találkozón hiába volt összesítésben kétszámjegyű fórja is a hajdúsági hadnak, végül a hajrában Hegedűs Attila palánkos hármasával egál alakult ki összesítésben, de a kosárarány a tavalyi győztesnek kedvezett, így a lebonyolítás értelmében a pályaelőny a döntő csatára a tolnaiakhoz került – fogalmazott a kezdo5.hu. A honlap beszámolója szerint egy nagyon feszült etappal kezdtek a felek, 11-8-as hazai előny után némileg precízebb tudott lenni a Nagy-fivérek vezette DEAC, ám a félidő egy egységnyi bonyhádi előnnyel zárult.

A 22 pontos Tömösváry Máté mellett a mezőnysor most sokkal kevésbé volt elemében támadásban a Morgen-legénységnél, így Takács Dánielék meglógtak és 41-51-es vezetésükkel komolyabbnak tekinthető előnnyel kezdhették az utolsó játékrészt, viszont onnantól négy és fél perc alatt nem talált a gyűrűbe Nagy Ágoston csapata, 15-0-ás futással már vezetett is a regnáló bajnok.

Ugyanakkor a hajrára megint nagyon befeszültek a felek, rengeteg hiba jellemezte a hajrát, melynek végén egy pontos vendég előnynél Takács állhatott a vonalra, de mindkét kísérletét elrontotta, az előző derbi hőse, a most sokkal gyengébben produkáló center, Hegedűs Attila (5 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz, 4 blokk) majdnem a félpályáról, csont nélkül talált a gyűrűbe, ezzel pedig a dudaszó pillanatában felülkerekedett és bajnok lett a Bonyhád.

Az egyik fél második győzelméig tartó döntő végeredménye: 2-1 a Bonyhád javára, így a tolnaiak indulhatnak jövőre a honi férfi élvonalban, amennyiben vállalják a szereplést!