A csoportelsőség a tét

Akt.:
Harry Kane jó formát mutatott eddig a vébén
Harry Kane jó formát mutatott eddig a vébén - © Fotó: AFP
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Úgy tűnik, a belgák tartalékos csapattal állnak ki Anglia ellen.

Csütörtökön este nyolctól rendezik meg az utolsó két csoportmérkőzést az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon: az Anglia–Belgium összecsapás Kalinyingrádban lesz (élő M4 Sport), míg a Panama–Tunézia találkozót Szaranszkban tartják (élő Duna TV).

Belgium ellen is a győzelemre kell törekednünk.” Harry Kane

A G jelű négyesben már a második forduló után eldőlt, hogy az angolok és a belgák továbbjutnak, míg Panama és Tunézia számára véget ér a torna. Anglia és Belgium egyaránt hat-hat pontot gyűjtött eddig, így az egymás elleni derbin elért eredmény alapján derül ki, melyik csapat lesz a csoportelső.

Ki-ki meccs

Anglia ügyeletes gólvágója, Harry Kane már öt találatnál tart a vb-n, ezzel pedig vezeti a góllövőlistát. A játékos úgy véli, együttese a végső győzelemre is esélyes lehet.

„Hinnünk kell benne! Hosszú még az út, sokat kell dolgoznunk, de nekünk csak arra kell figyelnünk, hogy a saját játékunkat játsszuk. Belgium ellen is a győzelemre kell törekednünk, bár viszonylag kényelmes helyzetben vagyunk. Meglátjuk, mi lesz” – fogalmazott a csatár.

Az angolok legutóbb 6–2-re verték Panamát, szövetségi kapitányuk, Gareth South­gate ezután elmondta, a Belgium elleni mérkőzés jó lehetőség lesz azoknak, akiknek játékba kell lendülniük, ugyanakkor továbbra is győzni szeretnének.

A belgák középpályása, Marouane Fellaini a FIFA.com-nak nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy érdekes meccsre számít. „Jól ismerjük egymást, hasonló erősségű a két csapat, azt hiszem, 50-50 százalék esélyünk van a győzelemre nekünk is, és nekik is”. Belgium is nagyarányú sikerrel hangolt a csütörtöki ütközetre, 5–2-re ütötték ki Tunéziát.

A Vörös ördögök szövetségi kapitánya, Roberto Martínez elárulta: az angolok elleni utolsó csoportmérkőzésen Kevin De Bruyne, Thomas Meunier és Jan Verthongen biztosan nem lép pályára, de úgy tűnik, még egy nagy hiányzója biztosan lesz Belgiumnak. Sajtóhírek szerint a gólkirályi cím egyik nagy várományosa, Romelu Lukaku kihagyta a válogatott keddi edzését is bokasérülése miatt (amit még a Tunézia elleni találkozón szedett össze), így vélhetően csütörtökön sem lép pályára.

Ahogyan az várható volt, Panama és Tunézia nem jut tovább az egyenes kieséses szakaszba. Egyik nemzeti gárda sem tudott eddig pontot szerezni.

ÉKN


Szomorú német szurkolók
Berlin - Megérdemelten esett ki már a csoportkörben a címvédő német válogatott az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon a német sajtó csütörtöki kommentárjai szerint. A négyesében utolsóként végzett csapat teljesítményét egyöntetűen történelmi kudarcként és szégyenként értékelték. A legnagyo...

Nyizsnyij Novgorod - A svájci labdarúgó-válogatott a Costa Rica elleni 2-2-es döntetlennel zárta a csoportkört az oroszországi világbajnokságon, így az E jelű négyes második helyén jutott tovább a nyolcaddöntőbe. A svájciak kedden 16 órakor, Szentpéterváron a svéd válogatottal találkoznak a 16 kö...