A csónakázótóba rejtette zsákmányát az újfalui biciklitolvaj

A csónakázótóba rejtette zsákmányát az újfalui biciklitolvaj
© Fotó: police.hu
Berettyóújfalu – A berettyóújfalui rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást.

Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást D. Zsolt berettyóújfalui lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint egy férfi 2016. március 23-án 17 óra 51 perckor tett feljelentést a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságon arról, hogy ismeretlen tettes ellopta a korláthoz lakatolt kerékpárját egy helyi lépcsőházból. A rendőrök megállapították, hogy ugyanonnan egy nappal korábban szintén elloptak egy kétkerekűt.

Ezt követően Berettyóújfaluban a rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, majd 2016. március 29-én állampolgári bejelentés érkezett arról, hogy a városban található csónakázótóban két értékes kerékpárt találtak, amelyeknek nem tudják, hogy kik a tulajdonosai. Miután a bejelentő kiszedte a bicikliket a tóból, bevitte azokat a rendőrkapitányságra, ahol kiderült, hogy azokat korábban eltulajdonították.

A beszerzett információk alapján a nyomozók azonosították és a rendőrkapitányságra előállították azt a 28 éves helyi férfit, aki a megalapozott gyanú szerint a bűncselekményt elkövette. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki D. Zsoltot, aki beismerő vallomást tett.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást 2016. április 4-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

A rendőrök a lefoglalt kerékpárokat visszaadták tulajdonosaiknak.

– police.hu –