Helyi közélet

2014.10.17. 12:20

Munkahelyek a véradásért

Debrecen - Nem pihenésre szánta kedden a szünetet 41 alkalmazott Debrecen egyik vállalatánál: vért adni mentek. Öt munkahely csatlakozott a véradás ügyéhez egy hónapon belül a megyeközpontban.

Debrecen - Nem pihenésre szánta kedden a szünetet 41 alkalmazott Debrecen egyik vállalatánál: vért adni mentek. Öt munkahely csatlakozott a véradás ügyéhez egy hónapon belül a megyeközpontban.

Újra új véradóhelyre számíthat az életmentés ügye Debrecenben. Október 14-én egy nagyvállalat (az Eon Tiszántúli Áramhálózati Zrt.) Kossuth utcai telephelyén szervezett véradást a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete. A munkahelyi véradáson 34-en adtak vért a 41 jelentkezőből. Közülük 22-en életükben először nyújtották segítő karjukat. A zrt. Híd utcai telephelyén is teret ad a Vöröskereszt véradásának még ebben a hónapban; október 21-én 10 és 15 óra között.

Átérzik: mindenki ügye

Az elmúlt hónapokban több munkahely és intézmény csatlakozott a véredóhelyekhez Debrecenben. Szeptemberben a egy nagyvállalat (Zepter International) és három óvoda – a Mesekert, a Margit Téri és a Faragó Utcai – nyitotta meg kapuját véradásnak, és népszerűsítette az életmentő ügyet alkalmazottainak, ügyfeleinek. Mind jelezték, hogy ezentúl rendszeres véradóhelyszínné szeretnének válni.

A Magyar Vöröskereszt a mindenekfeletti humanitásért jött létre 153 évvel ezelőtt. Különösen örülnek megyei és Debrecen Területi Szervezetének munkatársai, hogy a városban egyre többen érzik át, a mások megsegítése rajtunk, egyéneken is múlik. A véradás ilyen ügy: sok tiszteletre méltó névtelen hős önkéntes és rendszeres véradományának köszönhetően ad megnyugtató hátteret az életmentésnek és a betegellátásnak.

- Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában