A Csokonai Nemzeti Színház teljes körű felújításáról döntött a kormány

A Csokonai Nemzeti Színház teljes körű felújításáról döntött a kormány
© Fotó: Molnár Péter
Budapest – A debreceni Csokonai Nemzeti Színház teljes körű felújításáról döntött a kormány a Modern Városok Program keretében.

A Magyar Közlöny szerdai számában megjelent határozat szerint a kormány 2017 és 2019 között 6,35 milliárd forinttal támogatja a színház felújítását a központi költségvetésből. A keretből idén legfeljebb 452,8 millió, 2018-ban 5,28 milliárd, 2019-ben 609,9 millió forintot használhat fel Debrecen önkormányzata a beruházás céljaira, amelynek szakpolitikai felelőse az emberi erőforrások minisztere.

A határozatban a kormány egyben visszavonja a színház felújításáról hozott korábbi döntését, amely 2016-ra írta elő a beruházás elkezdését.

– MTI –


Nehezen járható járművel…
Debrecen - Több ütemben tervezik felújítani a debreceni Kemény Zsigmond utca út- és járdaburkolatát. Sokszor javították, foltozták az elmúlt évtizedekben, ebből adódóan rendkívül egyenetlen az útburkolat Debrecenben, a Kassai út vége felé található Kemény Zsigmond utcában. Az utca két részből áll...

Elkészült az Árpád téri templom külső felújítása
Debrecen - Kívülről teljesen megújult, de belül még ráférne a felújítás az épületre. Véget ért a város egyik legforgalmasabb terén, az Árpád téren található református templom külsejének renoválása. Szilágyi János, a Debrecen-Árpád téri Református Egyházközség gondnoka a részletekről elmondta: a ...