A csirke- és sertéshús a magyarok kedvence

A csirke- és sertéshús a magyarok kedvence
Debrecen – A honmfitársaink többsége a hiper- és szupermarketekben vásárol szárnyast.

A lakosság főként csirke- és sertéshúst vásárolt, elsősorban a hiper- és szupermarketekben. Csirkéből legnépszerűbb a combhús. Bár a csirkehúsból nemhogy önellátók, de nettó exportőrök is vagyunk, a termelőktől folyamatos fejlesztéseket és átláthatóságot kíván meg a magasabb árakkal dolgozó és komolyabb állatjóléti intézkedéseket előíró nyugat-európai piac – állapítja meg a GfK Hungária vizsgálata a magyar háztartások húsfogyasztási és húsvásárlási szokásainak tavalyi alakulásáról.

Az első tízben

A szárnyas- és sertéshús a lakosság tíz legkedveltebb élelmiszere közé tartozik – többek között – a burgonya, a tojás, a hagyományos levesek, a tésztafélék, valamint a zöldségek és gyümölcsök mellett. A friss baromfi- és sertéshúsok amellett, hogy kedvelt élelmiszerek, gyakran kerülnek a háztartások bevásárlókosaraiba is: a tavalyi évben tízből kilenc hazai háztartás vásárolt baromfi- vagy sertéshúst. „A tavalyi évben a lakosság csaknem 230 milliárd forintot költött friss és tőkehúsra, mely összeg 37 százalékát a csirke-, 46 százalékát pedig a sertéshús beszerzések adták” – tájékoztatott Sánta Zoltán, Client Group Lead, GfK Hungária. „Emellett csupán a fenti összeg 17 százalékát adták az egyéb baromfi-, a marha-, nyúl- és vadhúsokra kiadott forintok.” A háztartások friss csirkehúsra mintegy 84 milliárd forintot költöttek a tavalyi év során.

HBN



A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .