A Csigekert utcában tizenkét méteres fa, a Csapón szigetelés zuhant autóra

Illusztráció
Illusztráció
Hajdú-Bihar – Az időjárás nem kedvezett Hajdú-Bihar megye fáinak. Több esetben a szerencsén múlt, hogy nem történt személyi sérülés és nagyobb anyagi kár a kidőlt fák miatt.

A viharos szél és a többnapi esőzés miatt tegnap közel harminc kidőlt fához, leszakadt ágakhoz riasztották a megye tűzoltóit. A fák jellemzően tizenöt és húsz méteresek voltak, így komoly veszélyt jelentettek a gyalogos és közúti forgalomra. Személyi sérülés nem történt, nagyobb anyagi kár keletkezett Debrecenben, a Csigekert utcában, ahol tizenkét méteres fa dőlt személygépjárműre csütörtök délután. Hajdúnánáson kerítésre, melléképületre dőlt fák miatt vonultak a helyi tűzoltók, Hajdúböszörményben egy társasház oldalának borult fát kellett eltávolítani a tűzoltóknak.

Csütörtök délután Biharnagybajom és Sárrétudvari között egy személygépjármű árokba borult, a helyszínre a Püspökladányi tűzoltók vonultak, akik áramtalanították az autót. A mentők egy személyt a helyszínen elláttak.

Tegnap késő délután a viharos szél Debrecenben, a Csapó utcában megbontotta egy társasház szigetelését, a lehulló lemezek egy kisteherautóra is ráestek. A debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt, de kisebb anyagi kár keletkezett.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –