A csehek nyerték a budapesti tenisz párharcot

Valkusz Máté is nagyot küzdött
Valkusz Máté is nagyot küzdött - © Fotó: MTI
Budapest – Valkusz Máté után Piros Zsombor is kikapott egyesben vasárnap a Magyarország–Csehország tenisz Davis Kupa világcsoport osztályozón, ezzel a vendégek 3–2-re megnyerték a budapesti párharcot.

A világranglistán 419. magyar játékos februárban egy tét nélküli győztes meccsen mutatkozott be a válogatottban Belgiumban, majd pénteken drámai csatában, 4 óra 23 perc alatt gyűrte le a 328 hellyel előtte álló Jiri Veselyt. Vasárnap délután aztán nem kisebb feladat várt rá, mint megnyerni a párharc mindent eldöntő, ötödik meccsét a 234 hellyel magasabban jegyzett Lukas Rosol ellen.

A magyar csapat – amely 1996 után tavaly került vissza a legjobb 16 nemzetet felvonultató világcsoportba – a februári nyolcaddöntőben 3–2-re kikapott a tavaly döntős Belgiumtól, ezért kellett osztályozót játszania, elvileg a bennmaradásért. A DK-osztályozónak ezúttal azonban a 2019-es kiemelésen kívül nem volt komoly tétje, mivel a nemzetközi szövetség augusztusban radikálisan átalakította a sorozatot, és a párharcok vesztesei is szinte biztosan ott lesznek jövő februárban a világcsoport 24 csapata között.

HBNTovábbi hírek a Sport kategóriából