A csapatmunka gyümölcse a győzelem

Bokros Tibor szerint igazi csapatmunka eredménye a siker
Bokros Tibor szerint igazi csapatmunka eredménye a siker - © Fotó: Molnár Péter
Balmazújváros – A Balmazújváros védője, Bokros Tibor optimista, szerinte összejöhet a bennmaradás.

Szombaton szezonbeli negyedik győzelmét aratta a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a Szolnok vendégeként a másodosztály 23. fordulójában. A találkozó egyetlen találatát Vachtler Csaba jegyezte a 25. percben. A gólszerző mellett fontos kiemelni Bozidar Radosevicset, hiszen a horvát hálóőr Nagy István büntetőjének hárításával döntő érdemeket szerzett a három pont kiharcolásában. – Igazi csapatmunkát produkáltunk, mindenki a maximumot nyújtotta, ezt gondolom sikerünk kulcsának. Az első játékrészben a védekezésre alapoztunk, valamint egy jó kontrának köszönhetően sikerült megszereznünk a vezetést. A szünet után ugyancsak ellentámadásokra rendezkedtünk be, a szolnokiaknak nem igazán sikerült áttörniük a védelmünket. Fordulópont volt még a tizenegyes, amit kapusunknak sikerült hárítania. Úgy gondolom, hogy a második félidőben is nekünk voltak a nagyobb lehetőségeink a gólszerzésre – foglalta össze a meccset Bokros Tibor a Naplónak.

Taktikai változások

Feczkó Tamás irányításával továbbra sem talált legyőzőre a balmazújvárosi alakulat, négy összecsapásból kettőt megnyertek, míg kettő alkalommal megosztoztak a pontokon a hajdúságiak. – Egy új tréner érkezése mindig lökést ad egy csapatnak, mindenki szeretné megmutatni, hogy nem olyan rossz a helyzet, mint amit a táblázat mutat. Feczkó Tamás érkezésével a taktikában is történtek változások, sokkal zártabban futballozunk, ezt mutatja a kapott gólok számának csökkenése – vélekedett a 25 esztendős védő.


Feczkó Tamás | Fotó: Matey István Feczkó Tamás | Fotó: Matey István ©

Hét játéknappal a zárás előtt a Balmazújvárost hat egység választja el a bennmaradástól. Vasárnap az Újváros hazai környezetben fogadja a Szigetszentmiklóst, ezen a találkozón lehetne folytatni a felzárkózást. – Bizakodó vagyok a bennmaradást illetően, főleg az utóbbi mérkőzéseink tükrében. A szigetszentmiklósiak ellen roppant kemény ütközetre számítok. Náluk is nemrég történt változás a kispadon, Horváth Ferenc érkezett, akit személy szerint nagyon felkészült edzőnek tartok. Nem lennék meglepődve, ha egyetlen találat döntené el a három pont sorsát – zárta gondolatait Bokros.

Stabilizálódó védelem

2015–ben nyolc bajnokit vívott eddig a Balmazújváros, ebből az első négyet még Szabó János irányításával. Ezeket a meccseket kivétel nélkül elvesztette a gárda, két rúgott gól mellett, a védelem kilenc alkalommal kapitulált. Feczkó Tamás érkezésével nem csak a pontokat gyűjtögetik szorgalmasan Virág Aladárék, de a védelem is stabilizálódott, ezt tükrözi az egyetlen bekapott találat.

HBN–BÁ
hirdetés