A csapategység többet ért a pénznél

Akt.:
Szellemiségben bizonyultak jobbnak
Szellemiségben bizonyultak jobbnak - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A lokisták állítják, szellemiségben bizonyultak jobbnak a tehetősebb együtteseknél.

– A stadion rendben van, a csapat egész szezonban kitett magáért, a B-közép is remekelt, de a bíró most nem nőtt föl a feladathoz. Vannak ilyen emberek, szerintem ez a játékvezető viccet mesél egy temetésen, vagy egy esküvőn beszól a menyasszonynak, mert nem érti, hogy hol van, s ez miről szól. Ha valaki csodálkozik, hogy miért tart itt a magyar foci, hát ezért is! Ez van, ennek ellenére hat góllal behúzhattuk volna ezt a meccset, ha berúgjuk a helyzeteinket. Mivel nem a Debrecen a legjobban finanszírozott csapat a mezőnyben, a bajnokság megnyerése azt jelenti, hogy valami pluszt tudtak hozzátenni a srácok. A magyar bajnokságban van legalább három csapat, amely esélyes a végső győzelemre, ez mindenképpen jó. Már van három olyan stadion az országban, amely megüti a nemzetközi szintet, majd biztosan lesz egyszer olyan bírói karunk is, amely ugyancsak eléri ezt a színvonalat. Mindenkinek fejlődnie kell, a magyar labdarúgás egyben tart ott, ahol tart, ebben benne van a kettes portástól az MLSZ elnökéig mindenki – nyilatkozta a DVSC-TEVABudapest Honvéd (0–2) bajnoki mérkőzés lefújása után Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, utalva Andó-Szabó Sándor játékvezető igen gyenge teljesítményére.

A debreceniek azonban vereségük ellenére megnyerték történetük hetedik bajnoki címét.

Visszatérve a bíróra: több sárga lapot is elmulasztott felmutatni a vendégeknek és minimum egy elmaradt tizenegyest számon kérhettek rajta a hajdúságiak.

– Láttuk az összefoglalót az öltözőben, tizenegyes volt a képernyőn is – mondta az eset egyik főszereplője, Dombi Tibor, akit a 92. perceben szabálytalanul szereltek a tizenhatoson belül, de elmaradt a büntető. – Az élet már csak ilyen, ad és elvesz, remélem, fog még adni is. Rossz vereséggel bajnokságot ünnepelni, de ha megiszom egy üveg bort, majd elfelejtem a keserűséget – mosolygott a Bombázó az öltöző folyosóján.

Kell a pihenés

– Egy bajnokság harminc meccsen dől el, ez alapján mi voltunk a legjobbak. Nekünk a felkészülés fejben már elkezdődött, két hét pihenő után a játékosok is elkezdik a munkát. Természetesen van miben előrelépnünk, sok gólt lőttünk, de a Honvéd-meccs is megmutatta, a helyzetkihasználás terén még mindig javulnunk kell, sőt egy csapatnak mindenben fejlődnie kell folyamatosan. Néhány új arcra szükségünk van, mert szeretnénk a nemzetközi kupában a lehető legmesszebb eljutni. Tavaly nem sikerült, bátrabban kellett volna támadnunk, idén még többet kell tennünk érte, hogy jól szerepeljünk Európában. De most a pihenés ideje jött el, a fiúk szabadságra mennek, nekünk a kollégáimmal elő kell készíteni a következő hetek programját, de én is kiveszek pár napot, mert úgy érzem, rám fér – fújt nagyot a szakvezető, Kondás Elemér.

– Bánt az eredmény, úgy vélem, megfelelő alázattal játszottunk, de ez egy ilyen nap volt, ha reggelig játszunk, akkor sem rúgunk gólt – vélekedett a csapatkapitány, Szakály Péter, akinek hangját olykor elnyomta az öltözőből kiszivárgó diadalittas óbégatás. – Az egész éves teljesítményt tekintve azonban maximális dicséret illeti a csapatot, a szakmai stábot és a szurkolókat, rengeteg munkát fektettünk ebbe a sikerbe. Sokan nem szerették volna, hogy mi végezzünk az élen, de hittünk magunkban. Büszke vagyok, hogy én lehetek a gárda kapitánya! Nem mi vagyunk a legjobb anyagi kondíciókkal rendelkező gárda, a csapategység a titkunk. Több éve együtt játszik a gerinc, jó szellemű, baráti társaság vagyunk, ez most mindennél többet ért.

HBN-TN


HAON-ÉLŐ – DVSC-TEVA vs. Budapest Honvéd 0-2 (0-0)
Debrecen – A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 30. fordulójában a Debreceni VSC-TEVA gárdája a Budapest Honvéd csapatát fogadta szombaton 20 órától a Debreceni Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.


DVSC vs. Honvéd – Edzői nyilatkozatok
Debrecen – A DVSC-TEVA vs. Budapest Honvéd (0-2) NB I-es mérkőzés után a két edző, Kondás Elemér és Simon Miklós értékelték a látottakat.


Labdarúgó NB I – Hetedszer bajnok a Debrecen
Debrecen, 2014. május 31., szombat (MTI) – A DVSC-TEVA végzett az élen a labdarúgó OTP Bank Liga 2013/14-es szezonjában, ezzel története során hetedik alkalommal lett bajnok.


Labdarúgó NB I – Hetedszer bajnok a Debrecen – Örömünnep a Nagyerdőben
Debrecen, 2014. június 1., vasárnap (MTI) – Hetedszer ünnepelte bajnokcsapatát Debrecen futballszerető közönsége, miután a Loki játékosai és Kondás Elemér vezetőedző szombaton a DVSC-Teva – Budapest Honvéd mérkőzés után átvették az aranyérmet és a bajnoki elsőségért járó kupát Orbán Viktor miniszterelnöktől és Kósa Lajostól, Debrecen polgármesterétől.


Loki: megátkozva, mint Bagaméri
Sok helyzet kimaradt, de a Loki vereségéhez a bíró hajmeresztő hibái is kellettek.


A vezeték érintése veszélyes!
Bernáth a tudatos építkezés eredményének tartja a Loki hét bajnoki címét és megannyi kupasikerét.


Nézőpont: Hol a két Latabár?
„És van, akinek nem elég ez, folyton követel és kérdez, hogy hol van, ami neki jár, hol a két Latabár ?!” – a fenti, a Hobo Blues Band által megénekelt sorok jutottak eszembe, amikor a DVSC hetedik bajnoki címének megszerzésének másnapján felütöttem az internetes sajtót.A hozzászólók fanyalgása szembetűnt, megerősítette bennem azt, hogy nem álmodtam az előző éjjel, a Loki aranyérmének, enyhén szólva, nem tudtunk egyöntetűen és önfeledten örülni. Tamás Nándor jegyzete.


Így kerek a mese
Debrecen – Ha valaki korábban ilyen sikert jósol, mint amit elért a Loki, Dombi minimum furcsán nézett volna rá.


Megkérdeztük: Mit szól a DVSC-TEVA hetedik bajnoki címéhez?
Debrecen – Hajdú-Bihar emblematikus alakjait kérdeztük a Loki újabb bajnoki sikeréről.


Labdarúgó NB I – Szakály Péter az év játékosa, Kondás Elemér az év edzője
Telki, 2014. június 2., hétfő (MTI) – A bajnok Debrecen tarolt a vasárnap befejeződött labdarúgó OTP Bank Liga RangAdó elnevezésű díjátadó gáláján: a középpályás Szakály Péter az év játékosa, Kondás Elemér pedig az év edzője díjat vehette át hétfőn a telki edzőközpontban.


Kondás és Szakály nyert
Telki, Debrecen – A Magyar Labdarúgó-szövetség telki központjában hétfőn délben ünnepélyes keretek között, immár harmadik alkalommal adták át az év legjobbjainak járó RangAdó-díjakat.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek