A Copa América jobban tetszett

Kerekes Zsombor
Kerekes Zsombor - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Kerekes Zsombor tart tőle, hogy a taktikus, fegyelmezett játék lesz a jövő futballtrendje. Az én Eb-m: Kerekes Zsombor, korábbi válogatott futballista.

Végső stádiumába fordult a franciaországi Európa-bajnokság, vasárnap este végre kiderül, ki ülhet föl a kontinens focitrónjára. A DVSC egykori válogatott játékosával, a manapság utánpótlásedzőként dolgozó Kerekes Zsomborral még a francia–német elődöntő előtt beszélgettünk.

– Mindenek előtt szeretném elmondani, mennyire örültem, hogy végre a magyar válogatottnak is szurkolhattam egy nagy tornán! – fogalmazott a népszerű Zsombi. – Ráadásul nem is szerepelt rosszul a csapat, úgyhogy Dzsudzsákék miatt számomra örök élmény marad ez az Eb. A mieink mellett a horvátoknak drukkoltam, kiváló csapatról van szó, de a portugálok elleni nyolcaddöntőt nagyon eltaktikázták, túlságosan óvatosak voltak és nem játszottak gólratörően. Ronaldóéknak azon a meccsen is szerencséjük volt, ahogyan az elődöntőig mindig, de a négy között Wales ellen már megmutatták, tudnak ők focizni – mondta Kerekes.

A korábbi gólvágó nincs megelégedve a mérkőzések színvonalával. – Nagy taktikai csatákat, fegyelmezett, de kockáztatni nem akaró gárdákat láthattunk többnyire az Eb-n. Néztem a nemrég véget ért Copa Américát, ott is akadt egy két óvatos együttes, de ott sokkal élvezetesebb találkozókat játszottak. Tartok tőle, hogy ez a taktikus futball lesz jellemző a következő években az európai labdarúgásra.

HBN-TN
hirdetés