A Civil Fórum Göncz Árpád utcát akar Debrecenben

Akt.:
Debrecen – Nevezzenek el közterületet a néhány napja elhunyt, rendszerváltás utáni első köztársasági elnökről – javasolja a Civil Fórum Debrecen Egyesület elnöke.

Dr. Gondola Zsolt Zoárd a kezdeményezést azzal indokolta, hogy Göncz Árpád hatalmas államférfi volt. Felül tudott emelkedni azon a politikai alkun, melynek keretében az 1990-es szabad választások után az MDF adta a kormányt, az SZDSZ pedig a köztársasági elnököt. Politikai kötődésétől függetlenül csak a hazáját szolgálta. Mindig betartotta a jogszabályokat, megértette a demokrácia lényegét, példaértékű munkát végzett. Döntő szerepet vállalt a rendszerváltásban – fogalmazott az ellenzéki politikus.

A Civil Fórum ezért azt kéri, hogy a nyugati kiskörút hamarosan átadásra kerülő új szakaszát, – az Antall József utca folytatását – nevezzék el Göncz Árpádról.

Dr. Gondola Zsolt Zoárd annak a reményének adott hangot, hogy kezdeményezésüket valamennyi párt támogatni fogja, és együtt terjesztik elő a kérdésről dönteni hivatott következő közgyűlésre. Ugyanakkor más jó helyszínjavaslatokat is várnak a honlapjukon.

HBN-OCs