A célok nem teljesültek, változások várhatók

Akt.:
Komlósi Péter a Vasas elleni mérkkőzésen
Komlósi Péter a Vasas elleni mérkkőzésen - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Komlósi Péter lelkiismerete tiszta, ő becsülettel elvégezte a munkáját.

Kis túlzással élet-halál meccsen van túl a DVSE: múlt szombaton a cívisvárosiak nagy riválisa, a Vasas gárdája látogatott a Debreceni Sportuszodába. Mindkét egylet a felsőházba kerülést tűzte ki célul a szezon kezdetén, ennek az egymás elleni összecsapásnak pedig óriási szerepe volt abban, melyik csapat érheti el a célját.

A hajdú-bihariak az első két negyedben remekül tartották ellenfelüket, a térfélcserét megelőzően még a hazaiak vezettek 3–2-re. Aztán a második félidőben egyre inkább a fővárosiak akarata érvényesült, és bár csak egy góllal (8–7), de a végén Földi László tanítványai tudtak nyerni.

A vereséggel gyakorlatilag eldőlt, hogy a debreceniek nem juthatnak be a legjobb nyolc közé. Mert erre ugyan még a matematikai esély megvan, de kivitelezni szinte lehetetlen. A találkozót követően a DVSE nyáron kinevezett vezetőedzője, Komlósi Péter úgy fogalmazott, hogy át kell értékelniük a céljaikat. A Napló a trénernél érdeklődött, hogyan is kell érteni szavait.

Kattintásra galéria nyílik! Kattintásra galéria nyílik! ©

– A reális esély már félig-meddig elszállt, hogy a felsőházba jussunk, vagyis a papírformának borulnia kellene, hogy bekerüljünk a legjobbak közé, amiért persze a továbbiakban is mindent meg fogunk tenni. Mivel még nem ültünk le az elnökség tagjaival megvitatni, hogyan tovább, így konkrétumot egyelőre nem tudok mondani. Elképzeléseim szerint, a jövőben vagy a kilencedik helyet hajszolhatjuk, ami semmivel sem könnyebb, mint mondjuk az első nyolcba jutni, vagy pedig arra fektetjük majd a hangsúlyt, hogy a fiatalok még több játéklehetőséghez jussanak. Ezek még csak találgatások, magam is többet fogok tudni, ha tárgyaltunk a vezetőséggel – fogalmazott Komlósi, aki nem tud arról, hogy tervben lenne játékosok elbocsátása.

A komoly játékosmúltra visszatekintő fiatal tréner csöppet sem volt könnyű helyzetben, mikor megkezdte a munkát Debrecenben, ugyanis a keret összeállításába nem volt beleszólása, ugyanakkor a célok egyértelműen meg lettek fogalmazva. – Mindig is kiálltam a csapatom mellett, de az tény, hogy nem mindenki játszott az elvárható szinten. Ennek ellenére nem produkáltunk eddig olyan rossz szezont, sokszor csak apróságokon múlott a pontszerzés.

A terveket tehát nem sikerült megvalósítani, így felmerül a kérdés, vajon a DVSE mestere veszélyben érzi-e a pozícióját? – Noha szárnyra kaptak bizonyos uszodai pletykák, az elnökség még a Vasas elleni derbi előtt behívott az irodába, és megnyugtatott, hogy nem bennem keresik a hibát. Emellett pedig a szakmán belül is érkeztek olyan visszajelzések, miszerint jól csinálom, amit csinálok. Az én lelkiismeretem tiszta, becsülettel végzem a munkám. Majd meglátjuk, mi lesz… – mondta érdeklődésünkre Komlósi.

Csalódottak

Az ügyben megkerestük Becsky Istvánt, a DVSE elnökét is. – Nem titkoljuk, csalódottak vagyunk, nem erre számítottunk. De ilyen az élet, megy tovább, keressük a megoldást. Még megvárjuk a szerdai, KSI-vel szemben megvívandó mérkőzésünket, és csak utána döntünk arról, mi legyen. Annyit elmondhatok, hogy már a szezon közben is várhatóak változtatások. Nem akarunk kapkodni, egy hónapon belül ígérhetek konkrétumokat – nyilatkozta lapunknak az elnök.

HBNAz utolsó negyedben veszítették el a meccset a debreceni pólósok

Debrecen – Nagy rangadón volt érdekelt a DVSE, mely végül 8-7-re alulmaradt a Vasassal szemben.