A cél: visszaszerezni a bajnoki címet

A cél: visszaszerezni a bajnoki címet
Debrecen – Finiséhez érkezett a honi tollaslabda csapatbajnokság.

Vasárnap délelőtt 10 órától rendezik a döntőt, ahol az alapszakasz első két helyezettje, a Hajdú Gabona Debreceni Tollaslabda Club-DEAC és a budapesti Honvéd Zrínyi SE csapata méri össze erejét – a végső győzelem egy mérkőzésen dől el. Miután az előcsatározásokat a hajdúsági egyesület nyerte, így a finálénak a debreceni Oláh Gábor utcai Sportcsarnok ad otthont.

A debreceni tollaslabdasport (Debreceni Kinizsi, Hajdú Gabona DTC) kiemelkedő eredményét jelzi, hogy a cívisvárosiak húsz éve megszakítás nélkül mindig bekerültek a csapatbajnokság döntőjébe, s az eddig lejátszott 19 fináléból 17 alkalommal debreceni siker született.

Tavaly a pécsi csapat nyert, mely most az utóbbi évek legkiegyensúlyozottabb alapszakasz küzdelmeiben csak a harmadik helyet tudta megszerezni, és így nem jutott a döntőbe.

A bajnoki címet eldöntő összecsapáson óriási csatára van kilátás, hiszen az alapszakaszban egyszer a debreceniek, egyszer pedig a budapestiek nyertek. Az előjeleket tekintve sajnos nem biztos, hogy a legjobb összeállításában szerepelhet a Hajdú Gabona DTC-DEAC csapata, mert a legjobb női egyéni játékosuk, Varga Orsolya az alapszakasz utolsó fordulójában részleges izomszakadást szenvedett, és az utóbbi időben nem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni. Szerencsére a csapat többi női versenyzője, Fórián Csilla, Czifra Zsuzsa és a fiatal, még a DSC-SI-ben szereplő Gonda Daniella jó formában várja a hétvégét.

A fiú ágon teljes lesz a mezőny, az eddig kiemelkedő teljesítményt nyújtó Tóth Henrik – aki Spanyolországban a madridi akadémián edz augusztus óta – ismét a gárda rendelkezésére áll, mely nagy lelki erőt jelent a csapattársak számára. Tóth mellett a fiatalabb debreceniek, Varga Ákos és Boros Balázs, az ifjú vendégjátékos, Krausz Gergely, illetve a szlovák válogatott Vladimir Zavada állítható csatasorba. A DTC tagjaiban nagy az elszántság és az elhivatottság, hogy egy év kihagyás után ismét Debrecen városa adja tollaslabdázásban a felnőtt csapatbajnokot.