A cél teljesítve, de van még kihívás!

A Fehérvár ellen folytatják.
A Fehérvár ellen folytatják. - © Fotó: HBN
Debrecen – A DVSC-TVP-Aquaticum a rájátszás középházában folytatja; nyitányként szerdán jön a Fehérvár.

Az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság alapszakaszát a hetedik helyen zárta a Loki, így a debreceniek az 5-8. helyért játszanak a végjátékban. A rájátszás első mérkőzésén a DVSC az alapszakaszban 6. helyen végző Fehérvár KC alakulatát fogadja szerdán 18 órától a Hódosban – a meccset a Hajdú Online élőben közvetíti.

Bizonyíthatnak

– Az elsődleges célt teljesítette a csapat, mivel bejutott a legjobb nyolc közé, az új elvárás az, hogy tisztességes, küzdelmes meccseket vívjon a rájátszásban, és lehetőleg megnyerje az összes hazai mérkőzését – nyilatkozta a Naplónak Varga József, a debreceniek vezetőedzője. – Gyorsan leszögezném, nem lesz egyszerű dolgunk, ugyanis felértékelődhet az 5. helyezés. Jelenleg úgy tűnik, ez a pozíció nemzetközi indulást érhet a következő idényben, így a Siófoknak és a Fehérvárnak ez mindenképpen cél lehet. Ha a reális esélyeket vesszük alapul, akkor számunkra a 7. hely megtartása lehet az elvárás. Hangsúlyozom, egyáltalán nem mindegy, milyen teljesítménnyel rukkolunk elő az utolsó hat meccsünkön, mert nem szeretném, ha azt, amit felépítettünk az alapszakasz során, lerombolnánk a bajnokság végén. Most a játékosaink bizonyíthatják, olyan igazi sportemberek, akik minden meccsen nyerni akarnak. Ha nem így van, akkor nem a Lokiba valók!


Ön szerint mi lesz a DVSC-TVP-Aquaticum - Fehérvár mérkőzés végeredménye?

  • Szoros meccs, hazai diadallal
  • Fölényes debreceni győzelem születik
  • A Fehérvár megszórja a Lokit
  • Döntetlen
  • Egy gólos vendég siker

Összes szavazó: Összes szavazó:

Betöltés ... Betöltés ...

Körvonalazódó jövőkép

Még javában tart a bajnokság, ám a „játékoskeringő” már megkezdődött, javában zajlanak a tárgyalások, több kézilabdázóról kiderült, hol folytatja pályafutását a következő idényben. Ez a helyzet mennyire nehezíti meg az edző dolgát – tettük fel a kérdést a szakembernek.
– Már megszokottá vált a kézilabdázásban, hogy decembertől kezdődően a klubvezetők a jövő évi garnitúra kialakításán dolgoznak. Nálunk is eldőlt sok játékos sorsa (Kudor, Lajtos, Karnik Sz., Siska, Szilágyi, Slakta és Varsányi hosszabbított, míg Kelemennek, Siriánnak, Klikovacnak és Horváth-Pásztornak élő szerződése van – a szerk.), akiknek most azt kell bizonyítaniuk, hogy nem véletlenül számítunk rájuk a jövőben is – fogalmazott Varga József.

Győztes kezdés

A cívisek és a székesfehérváriak az alapszakasz során megosztoztak a pontokon, mindkét fél hozta a hazai meccsét: a Fehérvár 23–20-ra, míg a Loki 26–21-re diadalmaskodott. – Most egy teljes más meccset vív majd a két csapat, mint korábban, remélem, a tendencia megmarad, és a hazai környezetben játszó gárda sikerével zárul az ütközet. Szerintem a forma és a hozzáállás dönti el a pontok sorsát, remélhetőleg a javunkra – fókuszált a szerdai találkozóra a DVSC trénere, aki elárulta, Lajtos Nóra és Sopronyi Anett biztosan nem lép pályára, csakúgy, mint Sirián Szederke, aki már a csapattal készül, de éles meccsen még nem bevethető.

– Boros Norbert –


Innen folytatják

1. Siófok KC 4 pont
2. Fehérvár KC 3 pont
3. DVSC-TVP-Aquaticum 2 pont
4. Békéscsaba 1 pont

Menetrend

Április 8., 18 óra: DVSC-TVP-Aquaticum–Fehérvár KC
Április 25., 18 óra: Siófok KC–DVSC-TVP-Aquaticum
Május 3., 18 óra: Békéscsaba–DVSC-TVP-Aquaticum
Május 8., 18 óra: DVSC-TVP-Aquaticum–Siófok
Május 16., 18 óra: Fehérvár KC–DVSC-TVP-Aquaticum
Május 22., 18 óra: DVSC-TVP-Aquaticum–Békéscsaba