A céges karácsonyi partik hatása a karrieredre

Akt.:
Cvonline.hu
Cvonline.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A legtöbb cégnél van valamilyen évzáró összejövetel, ahol az egész éves stressz alól fel lehet kicsit oldódni. Sajnos, ez a feloldódás időnként alkoholban történik, ami komoly problémákat okozhat a későbbi munkában.

A karriergyilkos

Minél kisebb egy csapat, annál inkább megjegyezzük, ki mit tett vagy nem tett egy ilyen eseményen. Akár még hónapokig erről beszélhetnek, fényképek, videók maradhatnak fenn a kínos részletekről. Ezek elkerülése érdekében fontos, hogy érezd jól magad, de mértékkel fogyassz alkoholt, illetve a laza környezet ne tévesszen meg. A cégvezető akkor is cégvezető, ha épp vidám sztorikat meséltek egymásnak vacsora közben. Tehát ilyenkor sincs helye tiszteletlenségnek és nem is ez a jó alkalom a munkahelyi panaszkodásnak, vagy esetleg viták rendezésének.

Nagyobb cégeknél svédasztalos étkezés szokásos, szervezés kérdése, mennyire sikerül ez jól. Voltam olyan céges partin, amit munkanap végén tartottak egy előkelő helyen, mégsem sikerült. Amíg a cégvezető a köszöntőt mondta, addig az egész napos hajtásban megfáradt kollégák nem tudtak ellenállni a kínálatnak, szegény vállalatvezető így gyakorlatilag magának beszélt, míg a többség már vacsorázott…

Az alkoholfogyasztásod hiába lesz mértékletes, ha a hazajutásod mégis a céges autóval gondoltad megoldani. Autót alkoholos állapotban vezetni nemcsak közlekedési szabálysértés, céges autó esetében munkafegyelmi problémákat is jelent.

Folytasd az olvasást ide kattintva!
hirdetés