A Campus teljesen átalakította Debrecen életét

A Campus Fesztivál megnyitója
A Campus Fesztivál megnyitója - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Az országosan is egyedülálló helyszín és a szereplők példás összefogása – a szervezők szerint ez a Campus Fesztivál sikerének titka.

– Kilenc Campus Fesztivál egymás után kiválóan bizonyítja, hogy életképes, amit elkezdtünk, amiben hiszünk. Ehhez azonban szükség van arra az országosan egyedülálló, példaértékű összefogásra, amely a város, az egyetem, a helyi média, az országos média, a támogatók és a látogatók között alakult ki Debrecenben. Hiszek abban, hogy ha ez az együttműködés továbbra is ilyen gyümölcsöző lesz, akkor nemcsak a Campus Fesztivál, de a többi előttünk álló rendezvény is ilyen sikeres lehet – mondta Miklósvölgyi Péter, a Campus Nonprofit Kft. ügyvezetője a Campus Fesztivál csütörtök esti hivatalos megnyitóján. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora szerint ezek a szereplők ennyire közel még nem voltak egymáshoz.

– Azt szokták mondani, hogy azoknak érdemes összefogni, akik egy irányba tudnak haladni. Itt látjuk, hogy ez milyen irány. A fiatalság a legnagyobb értéke az országnak. Egy zenei fesztiválnak az akkordokon és ritmusokon túl mindig van egy spirituális összetartó ereje. A Campus Fesztiválnál a helyszín, a szereplők és a mindent átható összefogás miatt jó az az irány, amerre mennek az események – fogalmazott Szilvássy Zoltán rektor.

Hozzátette: a Debreceni Egyetem rendkívül széles képzési spektrumához is kapcsolódik a fesztivál, hiszen az intézmény Zeneművészeti Karán hamarosan könnyűzenei képzés is indul, ahol a hallgatók arról a könnyűzenéről szerezhetnek ismereteket, amit most a színpadról hallanak.Bács Zoltán kancellár felidézte, hogy az elmúlt évtizedekben több alkalommal is szervezett EFOTT-ot az egyetem a Vekeri-tónál, s azok sikerén felbuzdulva jött az ötlet, hogy nemcsak egy országos, minden hallgatónak szóló fesztivál lenne jó, hanem egy olyan debreceni program, ami a városé és az egyetemé, amely 5-től 80 éves korig bárkinek tud szórakozást nyújtani. Sok éven keresztül a Vekeri-tónál rendezte meg az egyetemhez kötődő Campus Kft. a fesztivált, majd 2008-ban költöztek be a városba, ez a helyszín a stadion és a víztorony megújulásával országosan is egyedülállóvá vált.

– Ma már kimondott tény a felsőoktatási stratégiában, hogy az egyetemeknek nemcsak az a szerepe, hogy oktassanak, kutassanak, hanem vegyenek részt a társadalmi életben is. A 3. missziós tevékenységen keresztül egyrészt a tudományos eredményeiket viszik át a gazdaságba, másrészt megjelenek a kultúrában és a sportban is – hangsúlyozta Bács Zoltán kancellár.

Papp László polgármester köszöntőjében az ország legdinamikusabb fejlődő város legdinamikusabban fejlődő fesztiváljának nevezte a Campust.

– A Campus Fesztiválnak köszönhetően teljes átalakult Debrecen kulturális élete. Egyedi, különleges arculatot adott annak a városnak, amely egyébként is rendkívül is fiatalos, hiszen több mint hetvenezer diákja van. Remélem, hogy ezek az adatok a látogatottságban is visszaköszönnek, s idén megdöntjük a tavalyi 85 ezres rekordot – fogalmazott Papp László polgármester.

– Debreceni Egyetem –


Campus Fesztivál: a lényeg egy helyen!

Debrecen – Testközelből követjük nyomon az idei év legnagyobb debreceni buliját, a Campus Fesztivált. Beharangozók, hangulatjelentések, fotók és videók minden mennyiségben!

hirdetés