A Budafok sem jelentett gondot a DEAC-nak

Akt.:
A Budafok sem jelentett gondot a DEAC-nak
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Ismét hazai környezetben lépett pályára a DEAC Kamilla Gyógyfürdő csapata férfi kosárlabda NB I/B-ben, az ellenfél az egy győzelemmel és két vereséggel álló Budafok csapata volt. A szombati találkozó tétje az volt, hogy ki tudják-e javítani Dr. Nagy Ágostonék a hódmezővásárhelyi hosszabbításos vereséget.

A találkozó nagy iramban, ám sok hibával kezdődött. Debreceni oldalon elsősorban Patkovic jeleskedett, míg a fővárosi együttes szép labdajáratások után könnyű kosarakat szerzett. Meg is lett az eredménye a csapatjátékuknak, három perc után 8-4-es budafoki vezetést mutatott az eredményjelző. Bár egyre eredményesebben támadott a DEAC, a vezetést csak a negyed végére sikerült átvenni.

A sok cserének köszönhetően, tudta tartani a saját maga által diktált iramot a hazai gárda, s szép lassan ellépett ellenfelétől. Gál Balázs labdalopásainak köszönhetően rengeteg üres helyzet alakult ki, s a nagyszünetre már tizenhárom pontos differencia alakult ki a felek között.
A második játékrész is több hibával indult, mindkét oldalon pontatlan passzok jellemezték a játékot, ám igazán egyik csapat sem tudott élni az ajándékba kapott lehetőséggel. A DEAC által diktált sebességet azonban nem bírták sokáig a vendégek, a Nagy Botond vezette hazaiak egy 15-2-es rohanásnak köszönhetően megnyugtató előnyt harcoltak ki.

A higgadt játék eredményességgel is párosult, így csak a különbség maradt kérdéses. A végére az addig kevesebb lehetőséget kapók is pályára kerültek mindkét oldalon. Széll Gábor ziccerével, már harminc pont felé nőtt a különbség, s végül megérdemelt debreceni győzelem született.

– debka.hu –


DEAC Kamilla Gyógyfürdő-Budafok 90-60

DEAC Kamilla Gyógyfürdő: Patkovic 22/6, Kovács 13/3, Gál 3/3, Nagy Be.1, Nagy Bo. 25/15 cserék: Szarka-, Vas 6, Lippai 4, Erdei 12/6, Széll 2, Kiss 2Budafok: Tiba 12, Vajda 4, Steier 11/6, Csernák 16/3, Drevenka 11/3 cserék: Lados 2, Senkár 2, Boksay 2, Vámos-, Takács-, Szíjj-Dr. Nagy Ágoston: Ahogy sikerült az eladott labdáink számát csökkentenünk, az eredmény is folyamatosan növekedett. A mérkőzés célja a győzelmen kívül az volt, hogy a múlt heti lassú és statikus játékunkon változtassunk, s növeljük a sebességet. Ez időnkét sikerült is, és ezzel már nem tudott mit kezdeni ellenfelünk.