A brit kormányfõ tagadja, hogy durván bánna munkatársaival

“Soha nem ütöttem meg senkit” – így reagált a brit miniszterelnök azokra a sajtóértesülésekre, hogy Gordon Brown gyakran durván bánik munkatársaival. A vádakat, miszerint a londoni kormányfõ kiabál, káromkodik és székeket dobál beosztottjai felé a legnagyobb brit vasárnapi lap, az Observer közölte.

Nyilvánosan kellett tagadnia a durvaság és a tettlegesség vádját Gordon Brownnak miután az Observer részleteket közölt vezetõ politikai tudósítója könyvébõl. Andrew Rawnsley egyebek között azzal vádolja a kormányfõt, hogy az kiabál alkalmazottjaival, rendszeresen trágár szitkokat zúdít feléjük, dühkitörései pedig sokszor tettlegességig fajulnak.

“Ha dühös vagyok, akkor magamra haragszom. Újságokat dobok a földre, ilyesmi.” – nyilatkozta a Channel 4 televíziónak Brown. “Soha, soha nem ütöttem meg senkit az életemben” – hangsúlyozta a brit kormányfõ.

Közben a Sunday Times címû lap arról számolt be, hogy a konzervatívok elõnye több mint egy éve nem volt olyan kevés Brown Munkapártjával (Labour) szemben, mint most. A lap számára készített közvélemény kutatás szerint a megkérdezettek 39 százaléka támogatja a Konzervatív pártot, míg 33 százalékuk a Labour-t ((lébör)). A liberálisoknak 17 százalékuk van.

Nagy-Britanniában májusban tartanak választásokat. Bár a voksolás napját még nem hirdették ki, Gordon Brawn szombaton megkezdte a kampányt, amelyben a Munkáspárt választási jelszava az “igazságos jövõ mindenki számára” lesz.