A bringatolvajok megmutatták, mi az a bátorság

Püspökladány – A püspökladányi rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást két 17 éves fiatalkorúval szemben, akik frissen lopott bringákkal tekertek haza Karcagra.

A nyomozás adatai szerint egy férfi tett bejelentést a rendőrségre 2016. április 8-án 21 óra 54 perckor arról, hogy a püspökladányi vasútállomásnál található kerékpártárolóból ismeretlenek két lezárt kerékpárt eltulajdonítottak. A rendőrök a bejelentést követően adatgyűjtést végeztek, amelynek alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalkorú fiúkat. A karcagi lakosokat a járőrök otthonukban elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. A két 17 éves fiú beismerő vallomást tett, elmondták, hogy vonattal utaztak Püspökladányba, ahol a két biciklit ellopták és azokkal hazamentek. A gyanúsítottak a lopott kerékpárokat eladták.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a két fiúval szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészségre megküldte.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –