A böszörményi Tóthné Mikulás Veronika az Aranyanyu 2016-os díjazottjai között

A böszörményi Tóthné Mikulás Veronika  az Aranyanyu 2016-os díjazottjai között
© Forrás: aranyanyu.hu
Hajdúböszörmény – Az elismerésre olyan, a kutatásban, egészségügyben és szociális szférában dolgozó nőket jelöltek, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat, mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van részük.

A Ridikül Magazin különdíjával együtt idén kilenc nő vette át a Richter Aranyanyu Díjat a nők megbecsülésének ünnepén, a november 10-én tartott díjátadó gálán. A zsűri a szociális területen dolgozók kategóriájában Tóthné Mikulás Veronikát díjazta.

Veronika életútja saját elmondása szerint a rút kiskacsa története a 21. században. Jelenleg szociális gondozó egy hajdúböszörményi idősek otthonában, de előtte harminc évig gyártósoron dolgozott Hajdú-Bihar megyében. Amikor 45 évesen ráébredt, hogy szeretne segítségre szoruló emberekkel foglalkozni, iskolapadba ült. Éjszakánként tanult és idősgondozó lett. Nem volt könnyű helyzete, hiszen a szakma elsajátítása mellett számítógépes ismereteit is bővítenie kellett. Kevesen hittek benne, de ő kitartóan küzdött céljaiért. Végül álma megvalósult. Az olajos köpenyt hófehér, élére vasalt munkaruha váltotta fel.

A gyárból nehezen engedték el a megbízható munkaerőt, de végül jó utat kívántak neki az új életéhez. Ma is napi 12 órában dolgozik, de környezete szerint arcán nem fáradtság, hanem elégedettség tükröződik. Szabadidejében süteményt süt gondozottjainak, a bentlakók titkos kívánságait teljesíti. Egy-egy selyemkendő, egy szál virág, karkötő. Apróságok, de az idős nénik és bácsik számára ezek kincseknek számítanak a hétköznapokban. Jelenléte bearanyozza az otthon és az idősek életét. Meggyőződése, hogy minden pillanatot ki kell használni az életben a vidámságra az utolsó percig. Az idősek pedig tudják, hogy egy ilyen kísérőre különösen nagy szükség van ott, ahol mindennapi látogató a betegség és az elmúlás.

aranyanyu
A döntősök és a zsűri Fotó: aranyanyu.hu


Három Aranyanyuja is lehet Hajdú-Biharnak!

Három hajdú-bihari nő is bekerült a Richter Aranyanyu Díj döntőjébe. Az elismerésre olyan, a kutatásban, egészségügyben és szociális szférában dolgozó nőket jelölnek, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket
hirdetés