A böszörményi snowboardos lány volt a legjobb minden versenyszámban

Akt.:
A böszörményi snowboardos lány volt a legjobb minden versenyszámban
© Fotó: Magánarchívum
Murau – A március 15-i hosszú hétvégén, idén immár 25. alkalommal rendezték meg. Murauban a Havas Szezonzárót ,amely a magyar sí és snowboard társadalom legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát ez alatt a negyed évszázad alatt. Itt a szezon végén adhat számot mindenki a felkészültségéről, legyen az profi vagy amatőr, snowboardos vagy síelő.

A hajdúböszörményi Katonka Kitti is rajthoz állt a XXV. Snowboard Magyar Bajnokság összes versenyszámában (Slalom, Parallel Óriásműlesiklás, Boardercross, Big Air, Ollie Jam).

Elmondhatjuk, hogy sikeres félkészülést tudhat maga mögött Kitti, hisz nemcsak a korcsoportjában hanem az összes női induló között is ő bizonyult a leggyorsabbnak minden számban. Így az egy hónappal korábban megszerzett Országos Diák Snowboard Bajnoki címe után újabb öt bajnoki arannyal gyarapította snowboardos éremgyűjteményét.

sb2

Fotó: Magánarchívum

A versenyeken egyébként képviseltette magát több, a világkupa futamok elitjébe tartozó magyar válogatott boardos is, úgymint Pátkai Marcel, Papp Endre “Junior” (Alpin), Fehér Zsófia, Csillag Dávid (Boardercross), és Fricz Boti (Freestyle) akik itt is hozták a számukra kötelezőt.

– Katonka András –