Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.09. 06:26

Postaládánkból: Judo a Fazolában

<p>A gyerekek tanításához rendkívüli türelem, nyitott, befogadó lélek és elhivatott pedagógiai képesség kell.</p>

2005-től kezdődött az iskolai judo oktatás a Fazola Henrik Általános Iskolában. A judo oktatás azért került az oktatási programba, mert kielégíti a gyermekek mozgásigényét, erősíti a szabályelfogadásukat.

A judo technikák megtanulása átlag fölötti ügyességet kíván, továbbá fegyelmezettséget és a társakkal való együttműködést. Összességében segíti értékrendjük átalakulását is. Ha a társadalom előtt (pl. versenyeken) is meg tudják mutatni sikereiket, ez segíti önbizalmukat. A gyerekek tanításához rendkívüli türelem, nyitott, befogadó lélek és elhivatott pedagógiai képesség kell. Amikor kezdeményeztem a judo oktatás elindítását az iskolában, azt évtizedes edzői tapasztalatom birtokában tettem.

Az iskola pedagógusaitól és igazgatónőjétől mindig segítséget, biztatást és elismerést kaptam. A kitartó munka meghozta gyümölcsét. A 3. osztályosok közül országos versenyen, Tatán, Nagy Zoltán I. helyen, Nagy Péter II. helyen, Molnár János III. helyen végzett. Legutóbb pedig a Kisgyőri Judo Fesztiválon diák korcsoportban Horváth Richárd I. helyezést ért el, a többiek is mindnyájan az élvonalban végeztek.

Csapatszinten iskolánk a IV. helyezést kapta. Igazolódni látszik tehát a kezdeményezés jogosultsága, ezért az iskola továbbra is biztosítja választható tantárgyként és szakköri szinten a judo oktatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!