A Bombázó őszintén megmondja

A Bombázó őszintén megmondja
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A legendás szélső, Dombi Tibi hihetetlen történeteit most már könyvben is olvashatjuk.

Minden úgy van jól, ahogy van” – ez a mottója annak a napokban megjelent kötetnek, melyet a DVSC ikonikus futballistájáról, Dombi Tiborról írt a sportújságíró Bereczky Attila. Mint kiderült, a futballista a mondást nagyapjától kölcsönözte, és mindig is e szerint élte az életét.

Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

A Bombázó című kötetet pénteken mutatták be a sajtó képviselőinek, akik előtt a szerző elmondta, több száz órás beszélgetés levonata a könyv, kis túlzással néha már úgy érezték magukat közben Dombival, mint egy rossz házasságban.

Nem botránykönyv

– Nem botránykönyvet készítettünk, de remélem, hogy érdekes olvasmány lesz, szerintem tökéletesen bemutatja az Embert és azt, milyen tiszta gondoltai vannak a világról – mondta Bereczky.

Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

Mint kiderült, a futballista mindenképpen szerette volna, ha negatív vélemények is helyet kapnak róla a kötetben, ezért az barátságtalan internetes kommentekből is belekerült egy csokorra való.

– A barátokkal közös italozgatások során már előkerült a cilinderből néhány korai, még a sárrétudvari gyerekkoromból fennmaradt sztori, már akkor mondták a srácok, ezt egyszer ki kell adnom egy könyvben – vette át a szót Dombi Tibor. – A legviccesebb történetek abból a korszakból származnak, falusiként falusibbak voltunk mindenkinél – nevetett a főhős.

Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

Persze, a sportrajongók is megnyugodhatnak, természetesen nem maradhatott ki a műből a magyar labdarúgás egy Dombi által megélt jókora szelte, ahogyan rajongásának tárgya, a rockzene sem.

HBN-TN