A bombaerős Szolnok vendége lesz a DEAC

A bombaerős Szolnok vendége lesz a DEAC
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A vendéglátóknak hazai pályán még hibátlan a mérlegük az idei bajnokságban.

A bajnokság 12. fordulójában a Szolnoki Olaj KK vendége lesz a DEAC kosárlabdacsapata. A szombaton 18 órától kezdődő összecsapás esélyese természetesen az utóbbi évek legeredményesebb magyar együttese, ám az újoncként remekül helytálló cívisvárosiak okozhatnak kellemetlen perceket a házigazdának.

Ellentétes előjelek

Ellentétes előjelekkel készülhetnek a találkozóra a felek, hiszen a DEAC hazai pályán tíz ponttal győzte le a PVSK-t, míg a Szolnok elszenvedte idei második vereségét Szombathelyen. A hajdúságiak 6–5-ös mérleggel jelenleg a 8. helyen tanyáznak, míg a piros-feketék a múlt heti fiaskónak köszönhetően visszaszorultak a második helyre. – Biztosan komolyan fogják venni az összecsapást, amit az is bizonyít, hogy egy nappal későbbre kérték a meccset a szerdai nemzetközi mérkőzésük miatt. A Falco elleni vereség után hazai környezetben biztos szeretnének majd bizonyítani szurkolóik előtt, nagyon nehéz találkozóra számítok – mondta a szombati összecsapásról Berényi Sándor, a debreceniek vezetőedzője.

A magyar bajnokságban hazai pályán mind ez idáig százszázalékosak a szolnokiak, de eddig idegenben sem találtak legyőzőre. A DEAC három győzelmet és két vereséget szerzett eddig vendégként, rajtuk kívül pozitív mérleggel otthonuktól távol csak a dobogós csapatok állnak. – Szolnokon egyetlen csapat sem léphet pályára esélyesként, ez ránk különösen igaz. Nagyon mély kerettel rendelkeznek, többféle szerkezetben is képesek minőségi játékra.

A lehetőségekhez képest kielemezzük a játékukat, de több olyan játékosuk is van, akik extra egyéni teljesítményekre képesek”

– folytatta a cívisvárosi szakember.

A DEAC várhatóan ugyanazzal a 12 emberrel áll majd fel, mint legutóbb a Pécs ellen, a Szolnoknak viszont egy hiányzója biztosan lesz Luksa Andric személyében, hiszen a horvátot kiállították a legutóbbi fordulóban. – Annyival könnyebb a helyzetünk, hogy az eltiltás miatt egy klasszikus ötössel kevesebbjük van. Van annyi tapasztalt játékosuk, hogy ne jelentsen gondot nekik a kiesése, Tóth Ádám egyénileg is megoldhatja a pótlását, de csapatként sem jelenthet ez gondot a Szolnoknak. A mezőnyeik elképesztően jól bontják a védelmet, az egy-egy elleni védekezés ezúttal is kulcsfontosságú lesz. Bár nem mi vagyunk az esélyesek, mindent megteszünk majd, hogy meglepetést szerezzünk – zárta szavait a vezetőedző.

HBN