Sport - Foci

2008.05.25. 19:59

Szpari: az utolsó hazai meccs

<p>Nyíregyháza - Bajnokságbeli utolsó hazai mérkőzését játssza a Nyíregyháza Spartacus NB I-es futballcsapata. A Bp. Honvéd elleni találkozó a megyeszékhely labdarúgása történetének 150. élvonalbeli, hazai környezetben játszott találkozója.</p>

További végeredmények: Győr–Vasas 2–1, Tatabánya–Kaposvár 2–6, FC Fehérvár–Siófok 1–0, Újpest–Diósgyőr 2–2.

A labdarúgó NB II-ben: BKV Előre–Baktalórántháza 2–2. A vendégek Szabó Róbert révén a második félidőben másodszor is előnyhöz jutottak, de tíz emberrel nem tudták kihúzni, és a BKV a 87. percben egyenlített.

 

92. perc: Vége a mérkőzésnek, a Spartacus nagyszerű, 3–0-ás győzelemmel köszönt el közönségétől ebben a bajnokságban.

90. perc: Eseménytelen utolsó percek közepette a tartalék játékvezető két perc hosszabbítást jelzett.

83. perc: Cornaci 25 méteres szabadrúgása gyengére sikeredett, és méterekkel a kapu mellé szállt.

80. perc: Miskolczi helyére Cornaci állt be.

79. perc: A könnyelmüsködő kispesti védők között Ramos lecsapott a labdára, és 12 méterről higgadtan a bal alsó sarokba gurított, 3–0.

78. perc: Vincze végzett el szabadrúgást jobbról, 23 méterről, lövése után a labda mintegy fél méterrel hagyta el a játékteret.

75. perc: A hajrá kezdetén a vendégek mindent megtesznek a szépítés érdekében, de csak meddő mezőnyfölényig jutnak, miközben a Szpari az eredmény tartására rendezkedett be.

71. perc: Bagoly gáncsolta Genitót – egy sárga lapért cserében. Ugyanebben a percben Lippai helyett Minczér állt be a hazaiaknál.

68. perc: Koós adott be bal oldalról, a labda átszállt Lazareanu felett is, Genito pedig 5 méterről mellé fejelt.

66. perc: Abraham helyén Koós folytatta a játékot, ezzel a vendégek mindhárom cserelehetőségüket kihasználták.

63. perc: Az első nyíregyházi csere, Granát helyén Menougong a pályán.

58. perc: Diego lépett ki a hazai védők közül, már csak Lazareanuval állt szemben, de éles szögből leadott lövése végiggurult a kapu előtt.

57. perc: Kettős csere a Honvédnál, Pomper helyén Horváth László, Abass helyett Berdó folytatja a játékot.

55. perc: Filó kapott sárga lapot. A szabálytalankodásáért megítélt szabadrúgásból Granát 20 méterről centikkel lőtt a kapu fölé.

54. perc: Bagoly és Benjamin esett egymásnak, végül sárga lap kiosztása nélkül nyugodtak meg a kedélyek.

52. perc: Zaleh kapcsolódott be a támadásba, jobbról középre passzolta a labdát Lippainak, aki 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 2–0.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, egyik oldalon sem volt csere.

További félidei eredmények az NB I-ből: Győr–Vasas 0–0, Tatabánya–Kaposvár 0–2, FC Fehérvár–Siófok 0–0, Újpest–Diósgyőr 0–2.

Az NB II-ben, ugyancsak a szünetben: BKV Előre–Baktalórántháza VSE 1–1. A vendégek Szabó Róbert révén a 11. percben jutottak vezetéshez, fél óra elteltével Béress büntetőjével egyenlített a BKV, az esetnél ráadásul Koskovitsot, a vendégek védőjét kiállították.

45. perc: Hosszabbítás nélkül ért véget az első félidő, a kiegyenlített játéák mellett a kapura valamivel veszélyesebb nyíregyháziak 1–0-ás vezetése megérdemeltnek mondható.

43. perc: Miskolczi átadásából Zabos 26 méterről lőtt kapura, Tóth csak kiöklözni tudta a labdát.

38. perc: Bárányos 10 méterről eleresztett kapáslövése után hördült fel a közönség, a labda a kapu melléé szállt.

36. perc: Adewunmi gáncsolta Ramost, amiért sárga lapot kapott a kispesti játékos.

32. perc: Sindou kilépett a védők között középen, 11 méterről kapura lőtt, Tóth bravúrral védett, majd kipattanóból a menteni igyekvő Filó 4 méterről saját kapujának jobb alsó sarkába lőtt. Öngól,1–0.

31. perc: Lippai cselezgetett a büntetőterületen belül a bal oldalon, visszagurított labdáját Granát 19 méterről a bal kapufa mellé lőtte.

29. perc: Lippai iramodott meg a jobb oldalon, éles szögből, 14 méterről a kapou mellé lőtt.

27. perc: Abraham léphetett volna ki ígéretes helyzetben Pomper labdájával, de az asszisztens helyesen lest jelzett.

21. perc: A mérkőzés első sárga kártyáját a nyíregyházi Mboussi kapta, Abraham gáncsolásáért. Diego 20 méterről elvégzett szabadrúgása a sorfalban kötött ki.

15. perc: Az első kispesti próbálkozás, Bárányos ívelt a nyíregyházi kapu elé szabadrúgásból, Bagoly fejjel mentett.

12. perc: Granát ment el a bal oldalon, beívelt labdáját Lippai tette vissza Sindou elé, aki 2 méterről a kapusba lőtte.

10. perc: Kiegyenlítettebb a játék, a kapuk nem forognak veszélyben.

6. perc: A Honvéd lépett fel támadólag, de az első szögletet a Spartacus végezhette el, amiből nem alakult ki veszélyes helyzet.

1. perc: A hazai csapat kezdte a játékot.

17:58: A kezdés előtt Claudio Cornaci-t, a Spartacus játékosát köszöntötték, akit a szurkolók az idény legjobb játékosának választottak. A Szpari-játékosok piros-kék, a Honvéd futballistái csupa fehér szerelést öltöttek magukra. A találkozót a Sulyok Gergely, Vígh Tibor, Agócs János játékvezetői hármas dirigálja, mintegy 2200 néző várja a kezdést.

17:45: Kereken ötven kispesti szurkoló foglal helyet a vendégszektorban, az össznézőszám a kezdés előtt negyedórával mintegy 1500-ra rúg. Ideális labdarúgóidőben melegítenek a felek.

17:10: Megvannak a kezdőcsapatok! Hazai oldalon Révész Attila kényszerhelyzetbe került, hiszen sok a sérült és eltiltott játékosa.

A kispadon mindössze három olyan játékos található, akik a felnőtt keret tagjai, Nánási Balázs és Markos János az NB III-as ligacsapatban futballoznak, mindketten játszottak a szombati, Balkány ellen 3–0-ra megnyert összecsapáson. Ha valamelyikük lehetőséget kap, akkor újoncavatásra kerülne sor.

 

A kezdőcsapatok

Spartacus: Lazareanu – Zaleh, Bagoly, Mboussi, Perényi – Ramos, Zabos – Miskolczi, Lippai, Granát – Sindou.
Honvéd: Tóth I. – Adewunmi, Pomper, Filó T., Vincze Z. – Abass, Benjamin, Genito, Diego – Abraham, Bárányos.

 

A Honvéd kezdőcsapatéban hat, többségében afrikai légiós kap helyet.

A 18 órakor kezdődő mérkőzésről szokásunkhoz híven online tudósításban számolunk be!

Forgalomkorlátozás a vasárnapi focimeccs miatt
A 2008. május 25-én, vasárnap tartandó Nyíregyháza Spartacus FC - Budapest Honvéd bajnoki labdarúgó mérkőzés kapcsán az alábbi forgalomkorlátozásokra kell számítani a városban.

Kupadöntős elleni jubileum
Ilyen sem volt még a magyar futballban! A felnőtt válogatott fellépése után egy (!) nappal teljes fordulót rendeznek az élvonalban.A két csapat őszi mérkőzése

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!