A biztonság állt a gyakorlat központjában

A biztonság állt a gyakorlat központjában
Hajdúsámson – A rendkívüli időjárási helyzetek által okozott károk ellen védekeztek a polgári védelmi napon.

Az elöregedett fákat vágták ki vagy gallyazták le, illetve a belvíz elleni védekezést erősítették meg a Hajdúsámsonban tartott polgári védelmi nap keretén belül. Az akciót a katasztrófavédelem felhívására rendezte meg a város, céljuk az volt, hogy a lakosság számára egy biztonságosabb környezetet teremtsenek, valamint az, hogy a beavatkozó egységek közötti munkálatokat még jobban összehangolják.

Kötelező volt

Csordás Csaba, a Hajdúsámsoni Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője elmondta, a Béke Útja és a Piactér környékén szükség volt rá, hogy a veszélyes fákat (amelyek egy vihar miatt kidőlhetnek, vagy az ágaik leszakadhatnak) kivágják. A fákat előzetesen egy erdészeti szakember megvizsgálta, majd a tűzoltók levágtak a veszélyes ágakat, illetve mintegy tizenöt kiöregedett fát is kivágtak, amelyek helyére a nap folyamán újakat ültettek. A másik fő feladat a belvízkárok elhárítása volt, a Vámospércsi út mentén földmunkálatokat és a vízelvezető rendszer karbantartását végeztek.

polgari2

Az akciót a katasztrófavédelem kötelezően rendelte el, és összesen száz tűzoltó, mentő, polgárőr és a helyi katasztrófavédelmi csoport tagja vett részt rajta. A polgári védelmi napot a közeljövőben minden településen megrendezik.

BR