A Besenyő család Debrecenbe kirándul

Besenyő Pista bácsi
Besenyő Pista bácsi - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Legalábbis a családfő biztosan: október 21-én Besenyő Só címmel Laár András önálló esttel a Lovardában.

A L’art pour l’art Társulat alapító tagja, popkultúránk egyik meghatározó dalának, az Afrikának énekese, vagyis Laár András, akit nagyon sokan csak Besenyő Pista bácsiként ismernek, újra debreceni színpadon szórakoztatja a közönséget.

Az abszurd humor hazai úttörőjének számító L’art pour l’art Társulat csaknem harminc éve, 1986-ban alakult, igazán ismertté akkor váltak, amikor a 90-es évek elején berobbantak a tévés műsorokba és egy csapásra megszerette a különös Besenyő családot egész Magyarország. Akkoriban nem volt olyan szilveszter, ahol ne várta volna a közönség Besenyő Pista bácsinak vagy Pandacsöki Boborjánnak a felbukkanását.
Habár a L’art pour l’art Társulat kezdeti felállása felbomlott, továbbra is meg tudták őrizni Besenyő Pistának és feleségének, Margitnak a történetét, a mai napig találkozhatunk a szereplőkkel, és egészen biztos, hogy Besenyő Pista jellegzetes, a világ történéseire rácsodálkozó kérdését mindenki a Laár András által megformált karakter hangsúlyozásával tudja csak kiolvasni: Nooormális?! Ezt október 21-én 19 órától a Lovardában is hallhatjuk Laár András önállóestjén garantáltan többször is.

HBN
hirdetés