Cserbenhagyó elektromos bringást keres az újfalui rendőrség

Akt.:
Cserbenhagyó elektromos bringást keres az újfalui rendőrség
Berettyóújfalu – A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 09020/877/2015. bűnügyi számon eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. július 23-án 20 óra 30 perc körüli időben egy személygépkocsi közlekedett a 47-es számú főúton Furta felől Berettyóújfalu irányába, amikor későn észlelt egy kivilágítatlanul, az úton közlekedő elektromos kerékpárost. Az ütközés elkerülése érdekében a sofőr a gépkocsit balra kormányozta és áttért a szemközti forgalmi sávba, így elhaladt a kerékpáros mellett, azonban a szemből érkező forgalom kikerülése miatt a kormányt visszarántotta és az útárokba sodródott, ahol a személygépkocsi a tetejére borult. A sofőr a baleset következtében megsérült.

Az elektromos kerékpárral közlekedő ismeretlen személy a helyszínt megállás és a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül elhagyta. A balesetet látta egy ezüst színű Audi típusú személygépkocsi 25 év körüli sofőrje és szintén 25 év körüli utasa. A két békéscsabai fiatalember megállt segíteni, majd gépkocsijukkal a kerékpáros után mentek, azonban nem érték utol.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság kéri a segítséget nyújtó két békéscsabai fiatalembert, illetve azokat, akik a baleset körülményeivel, vagy annak előzményeivel – a kivilágítatlan elektromos kerékpáros személyével – kapcsolatban bármilyen információval rendelkeznek, hogy jelentkezzenek személyesen a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán – Berettyóújfalu, Kossuth utca 17-19 szám -, vagy tegyenek bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán (hétfőtől-csütörtökig: 8 órától 16 óráig, pénteken: 8 órától 13 óráig), illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés